Teplovodní podlahové vytápění - ekviterm (instalace)

Rubriky:

Reklama
SS stylR stylR @stylr.stylr před 6 roky09.11.2017 00:47:00
Teplovodní podlahové vytápění - ekviterm (instalace)

Zdravím všechny,

a obracím se na zkušenější s dotazem. Máme v zakoupené novostavbě teplovodní podlahové vytápění (kotel Cosmotherm E 12 kW), sepínání kotle je řešeno pokojovým termostatem umístěným v chodbě. Jelikož TZ budovy jsou nízké a vím, že regulace tohoto topení není prostorovým termostatem vhodná, tak se nám běžně stává, že podlahovka přetápí celý prostor, zejména kvůli setrvačnosti (požadovaných 22 stupňů, termostat vypne kotel, setrvačně podlaha jede dalších několik hodin a vyhřeje prostor např. na 24).

Rád bych, aby byla regulována teplota otopné vody ekvitermně. Můžu poprosit o jednoduchou radu, jak toto nainstalovat, resp. co zakoupit, abych mohl začít teplotu OV takto řídit? Kotel tuto regulaci umožňuje, proto by mě zajímalo co sehnat, případně na jaké stavební úpravy se připravit.

Díky moc všem za názory!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.