ukotvení ocelového profilu do cihlové zdi

Reklama
JP Jakub Pazderka @jakub.pazderka před 6 roky13.11.2017 18:11:00
ukotvení ocelového profilu do cihlové zdi

Dobrý den,

Plánuji konstrukci patra na spaní - bohužel to padá na kotvení profilů do zdí - na které jsem zatím nenašel uspokojivou odpověď.

Problém je následující - doufám, že pro někoho jednoduchý: místnost je ve starém cihlovém domě (stáří 80-100 let) z plných cihel. Jedna stěna je určitě nosná (končí barák) a má tloušťku 50 cm. Druhá stěna je spíše příčkou - je taktéž z plných cihel a má tloušťku 20 cm.

A mezi těmito zdmi potřebuji v určité výšce ukotvit ocelový profil (50x50 - možná se ještě změní) - přičemž profil se NESMÍ zasekávat (důvod jednoduchý - komplikovanost realizace ve všech směrech)

Na patře budou spát 2 lidi + věci.

Jak byjste profil ukotvili? S tím, že s jistotou nechci narušit statiku (nevím, zda to je v tomhle měřítku směšné) a taky bych se rád vyhnul tomu, že bych pod profily dával nějaké pomocné konstrukce, co se budou opírat o zem.

Napadá mě tedy v podstatě jediné řešení - vezmu L profil - buď ocelový nebo dřevěné trámky - to našroubuju nosnými šrouby podélně:
http://www.wintech.cz/cs/wintech-woodwor…

a na to postupně nasázím ocelové profily.

Myslíte, že to je bezpečné? Nebo bude třeba podepřít stranu s 20 cm příčkou?

Mám to spíše dát někomu přeměřit a spočítat? (potom nevím komu)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.