větrání - domovní plynovod ve stoupací šachtě

Rubriky:

Reklama
JJ Jakub Jason @jakub.jason před 6 roky13.11.2017 19:20:00
větrání - domovní plynovod ve stoupací šachtě

V paneláku bydlíme v posledním patře (7. patro)
Na záchodě jsou revizní dvířka do stoupací šachty paneláku a tam je odpad, ventilační potrubí, voda a plyn.

Ze šachty se táhne smrad. Cítím vařené jídlo sousedů a nevím co ještě. Zjistil jsem příčinu pachu. Potrubí plynovodu vede do podlahy k mému sousedovi pod námi...ale kolem potrubí je mezera, průraz není utěsněn.
Poznal jsem to tak, že na potrubí plynovodu mam pavučinu nad tímto neutěsněným průrazem pro plyn. Pavučina vlaje, protože teply a smradlavý vzduch stoupá vzhůru.

Otázka zní, můžu tenhle průraz pro plyn v instalační (stoupací) šachtě utěsnit?

Šachta je větrána tak, že na WC vede ventilační potrubí, a ještě jedno potrubí do koupelny a vlastně ještě kuchyň. Všechny tyto vývody jsou svedený do hlavního potrubí o pr. 300. Na střeše centrální odsávání, když někdo dá impuls tak se spustí cca na 2 minuty. Poznámka: nemám zpětnou klapku v tomto potrubí, jsem si toho vědom ale zápach jde i z toho neutěsněného průrazu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.