vyšší teplota v elektrokotli při topení krbovými kamny

VH Vratislav Horčík @vratislav.horcik před 6 roky15.11.2017 18:47:00
vyšší teplota v elektrokotli při topení krbovými kamny

Dobrý den vespolek,
mám na chalupě čerstvě nainstalovaná krbová kamna s výměníkem, zapojená do stávající topné soustavy s elektrokotlem. Zapojení je podle tohoto schématu doporučeného výrobcem kamen http://kamna.astranet.cz/shops/3790/disk…
Během prvního víkendu jsem zjistil, že jakmile se celá topná soustava nahřeje samotnými krbovými kamny natolik, že na zpátečce je voda jen o málo chladnější než na výstupu z kamen, začne se samotíží tlačit i do elektrokotle. Což by samo o sobě asi nevadilo, ale na teploměru elektrokotle se mi ukazuje teplota podstatně vyšší než co mi ukazuje termostat u kamen, jehož čidlo je v jímce přímo v kamnech. A když jsem v jeden moment natopil kamna až na 80 stupňů, vyletěla teplota na elektrokotli na 100 stupňů a vyhodilo mi to tepelnou pojistku, přestože byl v ten moment kotel hlavním vypínačem na nule, tedy vypnutý. Musel jsem ho nakonec vypnout jističem a tepelnou pojistku zacvaknout až po vychladnutí vody, když jsem nechal kamna vyhasnout a kotel nastavil pouze na temperování.
Elektrokotel je starší, ale plně funkční model ELVYT, r.v. 1997.
Netuší někdo, co by mohlo být příčinou té vysoké teploty na teploměru? Dokud jsem topil pouze elektrokotlem, vše bylo v pořádku, teplotu ohřevu mám nastavenou na 60 stupňů a vše fungovalo vždy bez problémů...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.