izolace stropu ve starém domě

Rubriky:

Reklama
JR Jiří Rozkovec @jiri.rozkovec před 6 roky15.11.2017 22:19:00
izolace stropu ve starém domě

Dobrý den, konečně jsme se pustili do rekonstrukce velkého prostoru v našem domě. Chtěli bychom zde mít velký obývací pokoj spojený s kuchyní. Jedná se o prostor, kdy zde nebyl žádný strop, pouze samotné trámy a nad nimi sewdlová střecha.
Udělali jsme pod trámy rošt , na který bychom chtěli dát palubkový strop - vzhledem k tomu, že se jedná o starý dům, sádrokarton by se nehodil.
Na rošt viz.fot přijde parozábrana / zde zvažujeme variantu obyčejné parozábrany používané pod sádrokarton, nebo parozábrany s odrazovou alu folií, která prý odráží teplo zpět do místnosti.
Potřebovali bychom však poradit, co dát nad rošt jako izolaci - přesněji jaká by měla být skladba případně vrstvy izolace. Zvažovali jsme dvě varianty : 1) celou vrstvu udělat pouze z izolační vaty / zřejmě Knauf/ . Jednotlivé vrstvy bychom pokládali na sebe křížem, tak aby byli překryté spoje. Výška takovéto izolace z vaty by měla být cca 40 cm - 50 cm.
2) druhá varianta je tato - mezi roštěm a trámy je mezera cca 20cm. Tu vyplnit dvěma vrstvami polystyrenu 10 cm, opět křížem přes spoje. Tím bychom se dostali s izolací těsmě pod trámy a pak bychom udělali ještě 2 - 3 vrstvy izolační vaty, takže bychom se dostali s výškou izolace na požadovaných 40 - 50 cm.
Vrstva izolace 40 - 50 cm je zřejmě nutná z důvodu, že se jedná opravdu o velkou místnost / 10m x 9,8m / a nad ní bude nevytápěná nepochozí půda. A vytopit takto velký prostor
bude taky chvíli trvat, tak bychom chtěli zamezit co nejvíce úniku tepla stropem.

Prosíme o informaci, kterou z variant zvolit, případně prosím navrhněte nějakou vaší variantu.
Jako parozábranu bychom měli použít ? Je výhodnější parozábrana s odrazovou ALU vrstvou , či nikoliv ??
Pro představu přikládáme několik fotografií a
předem velice děkujeme za vaše rady i názory.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.