Protherm panther condens 25kko nevytopi

Reklama
TB Tomáš Blecha @tomas.blecha před 6 roky17.11.2017 18:22:00
Protherm panther condens 25kko nevytopi

Dobry den,

nedavno jsme poridili dum,byl zde starsi kotel dakon dua tusim. Jelikoz nas majitelka upozornila sama ze je kotel treba vymenit,nasli jsme v nasem okoli fa co nam osadila novy kotel viz nadpis. Montaz uvedeni do provozu vse ok jen ted cca 2 mesice co zde jsme uz pri teplotach kol 0st C neni v dome extra teplo. Dokonce ac chci kotel neytopi mistnosti napr na 23,stezi ted udela 22.

Nastaveni kotle na vodu do topeni 55 st C, takhle od servisaka. Dum je stary nezatepleny,zdi cca 50-55 cm,plastova okna, patrovy,pultova strecha,v nazemi snizene stropy. Topeni med + takove ty ploche zelezne topeni cca 160 cm ve vetsine mistnosti,dum ma dole chodba,technicka mistnost,1+1 a wc s koupelnou kde je kotel,v patre pote 3+1,plocha cca 181 m2 + sklep.na topenich termohkavice v loznici termostat k ovladani kotle nejakej PT22.

Vetram cca 2-3 x denne 10 min komplet otevrit okna,jinak ne. Kotel aninza celej den neni schopen vytopit nad tech 22,mam nastavenou hysterezi na 0.5 st. V obyvaku a decaku mam teplomer a je tu max 21. Ve spodnim byte je hlavice na 2 a take je zde tech 20 st C,mistnosti ale nikdo neobyva.

Kdyz ale manualne nastavim teplotu vody v topeni na 65 st C tak uz se dostanu na pozadovanou hodnotu,vyse sem jeste nezkousel.

Chci se zeptat jelikoz jsem cetl ze kk kotel ma pracovat pri nizssi teplote otopne vody tak kdyz si nastavim tech 65 tak je kk uplne zbytecnej. Nemel bych treba zvednout plochu radiatoru v hornim patre? Mistnosti jsou +- 20m2 velke nebo proste holt zvednout teplotu vody v systemu.

Bohuzel jine parametry k domu neznam,spolehal jsem se na firmu ze kotel vybere vzhledem k domu a topeni co tu je.

Jo a ke kotli je jeste 120l nadoba na tuv vytapena na 45 st C.

Diky za kazdy postreh.

Edit: nahore mam hlavice na max + v pokoji s termostatem k ovladani kotle je taky hlavice ale ta je na max tak by se to nemelo tlouci.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

16 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.