novostavba_nízkoenergetický RD_ podlahové topení elektrické či vodní a TČ_poradíte prosím?

Reklama
VP Veronika Pánková @veronika.pankova před 6 roky19.11.2017 19:39:00
novostavba_nízkoenergetický RD_ podlahové topení elektrické či vodní a TČ_poradíte prosím?

Dobrý den,

plánujeme v příštím roce dokončení stavby RD (zatím máme desku).Dům je dle štítku se ztrárou 7,2KWh (5,2 prostup + 2větrání). Potřeba energie na vytápění je 16 250kWh ročně.Vytápěná plocha domu 150m2.
V domě plánujeme krbová kamna s výměníkem a rozvodem tepla do patra. V projektu zatím bylo počítáno s elektrickým podlahovým topením. Po mnohých diskuzích ale hodně váháme. Má prosím někdo reálnou zkušenost?
Uvažovala jsme tak, že pořizovací náklady verzus roční náklady na vytápění jsou vzhledem k návratnosti stále výhodnější než vodní systém a tepelné čerpadlo, kde jsou pořizovací náklady obrovské a při provozu i TČ ročně stojí dost peněz. Jiné systémy než tyto dva nepreferuje. Předem děkuji za jakékoliv názory.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.