Rekonstrukce polospalného trámového stropu

Reklama
MC Milan Cirkovský @milan.cirkovsky před 6 roky24.11.2017 13:36:00
Rekonstrukce polospalného trámového stropu

Dobrý den, mám dotaz - provádím rekonstrukci polospalného trámového stropu. Odstranil jsem nenosné trámky ze škváry, dále jsem odstranil škváru, zůstal záklop z prken silných asi 27 mm a trámy s podbitím a rákosem. Byl u mě statik, že prý na tyto prkna na trámech mohu vylít betonovou podlahu s karisítěma. Ty prkna,která tvoří záklop,jsou však mizerná,nejradši bych je dal pryč.Co však místo nich?Stačí 2 vrstvy OSB 15mm křížem a na to vylít beton? Mají se karisítě zasekat do zdi? Takže skladba podlahy by byla - podbití, trámy mezi kterými dám vatu,pak záklop 2 x OSB 15mm křížem prolepit a prošroubovat a pak 5 cm betonu do karisítě a na to třeba finální dřevěnou plovoučku. Šlo by to tak? Neuzavřu to moc tu podlahu, nebude se uvnitř mezi trámy kondenzovat voda, pod to podbití bych mohl dát parozábranu, stejně tam příde sádrokarton na rošt. Nebo uvažuji špatně? Jakou vhodnou skladbu podlahy zvolit? Když se ptám lidí,kteří zvolili rekonstrukci suchou metodou,udělali záklop 1 vrstva OSB, pak kročejová izolace a pak plovoucí nosná deska - 2 vrstvy OSB křížem prolepené a prošroubované, tak prý nic moc. Nebo místo betonu anhydrit, či ekostyrobeton?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.