Opěrná zídka ze ztraceného bednění, nebo skládaná?

Reklama
JH Jarmila Haltmarová @jarmila.haltmarova před 6 roky27.11.2017 08:49:00
Opěrná zídka ze ztraceného bednění, nebo skládaná?

Prosím, můžete mi někdo poradit? Musíme postavit opěrnou zídku mezi naším domem a sousedním, který je postavený asi o 2 m výš (od našich základů). Vzdálenost mezi domy je jen 4 m. Hlína je jílovitá. Zídka by měla být vysoká asi 1,2 m a dlouhá přes celý pozemek = asi 20 m.
Nevíme, z čeho ji postavit. Někdo radí ztracené bednění ze základem 1 m. Někdo zídku skládanou ze svahových tvárnic FESTON, někdo tvárnice Stavoblok, oboje bez základů. Nemůžou se shodnout na žádné variantě ani zedníci s projektanty. Někdo varuje před tím, že se zídka ze ZB může přelomit, další zase, že skládaná zídka časem "ujede" a roztrhne se. Vzhledem k tomu, že nemáme zrovna moc finančních prostředků, uvažujeme právě o stavbě zídky z tvárnic FESTON. Místo, kde má zeď být, je na fotce označené červenými kroužky. Máte s nimi někdo zkušenosti?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.