Změna sazby a revize

Reklama
LR Lukáš Růžička @lukas.ruzicka911 před 6 roky30.11.2017 19:10:00
Změna sazby a revize

Dobrý den,
rád bych se poradil s místními mistry a nejlépe s revizáky elektroinstalací.

Instaloval jsem elektrokotel 15kW (vše zapojeno dle platných předpisů), poslal jsem žádost na čez distribuci o připojení spotřebiče (schváleno, čekám na smlouvu).
Jenže nyní mi elektrikář sdělil, že pravděpodobně mi revizák nepotrvdí papír o instalaci kotle, protože mám zastaralý elektroměrový rozvaděč. Ani technik od čezu, který přijede měnit hdo to asi neudělá.
Pročítal jsem podmínky čezu, ale moc tomu nerozumím. Mají to popsané tak, že při změně sazby neplatí stejné podmínky na rozvaděč jako u rekonstrukcí, nových staveb atd.

Rozvaděč je:
dřevěná bedna ve zdi, zezadu obložená nehořlavým materiálem, zybtek je natřen nějakým lakem. Na tom elektroměrová deska (s čsn normou) a na ni nový elektroměr, HDO i jističe LSN. Elektrikář vidí problém v té dřevěné bedně.

Neví tu někdo, zda je opravdu nutné při změně sazby vyměnit celý rozvaděč, který je schválený čezem?

Pozn. přechod D25d na D57d.

Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.