nastavení

Rubriky:

Reklama
ZH Zdeněk Hluchník @zdenek.hluchnik před 6 roky06.12.2017 11:10:00
nastavení

Dobrý den,máme novostavbu(mladí tedy).Pro zelenou úsporám,prošli jsme blower testem.Tepelné ztráty obálky jsou prý cca 3,5kW.Vytápění splitové tepelné čerpadlo Wolf 7kW.Podlahové topení v celé budově 180m2-12 sekcí,centrální ovladač BM2-nastavení tepelného čerpadla,rekuperace,TUV,topného režimu(je v obývacím pokoji) Jednotlivé pokoje mají svůj pokojový termostat PT712,které ovládají servopohony.Jak správně nastavit tepelné čerpadlo a podlahové topení.Stručně,při zkouškách-ekviterm,vliv prostoru na BM2 vypnut -nastavení časů-5-20 hod.comfort,20-5 úsporný.Na centrálním ovladači BM2 je nastavena teplota o 1°C více ,protože je tam i ta PT 712.Co je problém-Teplota prostorová je kolem 23° C,ale podlaha studená a nejvíce to je znát navečer,když sedíte u televize nebo se jdete koupat.Pak jsem zkoušel nastavení časů-15-20 hod comfort,20-15 úsporný.Tady se to zlepšilo prostorová stejná,pocitová-podlahovka vlažná.Spotřeba vlastně na vše cca 18-20 kW/h v tomto období.Asi by šlo ještě podle délky smyček nastavit průtoky(teď jsou všude kolem 2,5l a radiátor v koupelně je bez servopohonu.Jde mě hlavně o tepelné čerpadlo aby správně fungovalo a neškodilo mu toto nastavení,všude se píše něco jiného.Když podlahovka tak žádný úsporný režim(to samé i u ohřevuTUV).Kdo mě řekne nechte to nebo zkuste přenastavit,děkuji předem za odpovědi.

servisní nastavení
Základní teplota topné křivky 26 ° C
Výchozí bod topné křivky 20 ° C
Topná křivka podle standardní venkovní teploty -16 ° C
Topna křivka teploty na výstupu 35 ° C
Denní teplota 23,0 ° C
Přepínání Zima/Léto 20,0 ° C
ECO / ABS 10,0 ° C
Lze zaslat na email přístup do nastavení(wolf-smatrset.com,kde vše vydíte přesně)funkce tepeného čerpadla,větrání,ohřevu TUV.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

50 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.