Prosba o radu s tarifními sazbami dodavatelů elektřiny

Reklama
PM Petr Müller @petr.muller648 před 6 roky19.12.2017 13:02:00
Prosba o radu s tarifními sazbami dodavatelů elektřiny

Dobrý den,

v první řadě bych chtěl říct, že nejsem těchto věcí hluboce znalý a proto prosím omluvte mé chyby v dotazu či názvů, které se mohou vyskytovat.

Celý život jsem žil v bytě, kde stačí otočit kolečkem na radiátoru a celou zimu nemsel nic dělat. Nyní když jsem se rozhodl koupit starou nemovitost (kde byla dokonce léta odpojená elektřina) a bydlet v ní, se blíží doba prodeje bytu a přestěhování na venkov. Dům je tedy starý - cihlový, zeď cca 60cm. Podlahy kombinované - někde vybetonované, někde hlína. Okna dvojté.

Můj plán je mít vše na elektřinu. Myslím tím veškeré spotřebiče, boiler i elektrický kotel. Problém je, že je těch tarifů tolik a některým textům nerozumím. Rád bych tedy požádal někoho zkušeného, kdo by mi poradil.

Rád bych to rozvedl na body, aby to bylo přehledné.

Jak si to představuji?

Elektrokotel připojený (skrze vodu v potrubí do radiátorů) napřímo do litinových raiátorů. Buď s akumulační nádrží, nebo bez (nevím co je výhodnější a taky na co se vztahuje výhodnější tarif)

1. Jaký tarif vyžadovat (např. abych netopil 8 hodin a pak 16 hodin mrznul)

2. Nerozumím věcem týkajících se jističů. V domě mám hlavní jistič 25A.
U tohoto bodu bych se pozastavil, protože nevím, pokud chci topit přes elektrický kotel, zda-li je hodnta jističe dostačující a rovněž zda-li bude stačit kabeláž z HDS do elektroměru o průřezu 10.

3. Jaký průřez má mít kabel vedoucí do boileru či elektrokotle.

4. Typ elektrokotle. Na internetu je obrovské množství elektrokotlů. Liší se něčím výrazným? Jak vybrat?

Děkuji předem za jakékoliv užitečné rady.
S pozdravem a přáním hezkého dne
Petr Müller

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

72 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.