Výběr kotle do malého sklepa jednogeneračního domu

Reklama
VS Vojta Slabý @vojta.slaby před 6 roky28.12.2017 10:41:00
Výběr kotle do malého sklepa jednogeneračního domu

Zdravim Vas a mam trochu komplexnejsi dotaz, snad mi pomuzete.

Bydlime ve starsim opravenem jednogeneracnim dome (castecne zatepleny - strecha, nektere vnejsi zdi), ktery ma zatim puvodni docela maly a nizky sklep (dve mistnosti - asi 2,5 x 3,5 m a 3,5 x 4,5 m, vyska obou asi 170 cm). Ve sklepe je puvodni kotel Emka na uhli/drevo (sice funkcni, ale s nizkou vyhrevnosti a nutnosti prikladat zhruba kazdou hodinu) a elektricky kotel (pouziva se pouze, pokud nejsme doma a nemuzeme topit drevem). Do domu je pres sklep zaveden plyn (zatim pouze na vareni). Ve sklepe skladujeme drevo a brikety.

A nyni k dotazu - radi bychom modernizovali sklep a vymenili stary kotel za nejakou modernejsi alternativu. Uvazovali jsme o zplynovacim kotli s akumulacni nadrzi, abychom mohli i dale levneji topit drevem (mame levny zdroj) ale nemuseli tak casto chodit prikladat. Ve sklepe vsak bylo nekolik “odborniku” a konstatovali, ze na jakykoli takovy kotel je sklep moc maly a nizky a spolu s uskladnenym drevem by se zkratka nevesel. Doporucili pridat spise plynovy kotel a stary kotel nechat, az doslouzi. Nechce se mi vsak verit, ze by neexistovala nejaka varianta, ktera by nam do sklepa vyhovovala. Jsme pripraveni sklep trochu prohloubit (pokud to statika domu dovoli), nasel-li by se nejaky kotel s nadrzi.

Proto budu rad, kdyz mi poradite jakekoli reseni vhodneho kotle do mensiho sklepa.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.