TČ IVT AIR X 130 - netopí

LP ladislav pin @ladislav.pin před 6 roky28.01.2018 16:12:00
TČ IVT AIR X 130 - netopí

Dobrý den,
potřeboval bych radu ohledně nedávno instalovaného TČ od IVT model Air X 130. Bylo spuštěno v středu 24.1.2018.
TČ jede již páty den, a samostatně není schopno TČ dostat teplotu na výstupu nad cca 23stupnu i když jede kompresor na plny vykon, dokonce ukazuje 14.4kwh, venkovni teplota kolem 5stupnu. Zpatecka ma pak teplotu kolem 17-18 stupnu, ačkoliv je požadavek na cilovou tepolotu 45stupnu na vystupu. Jedná se o 2patrovy dům, který ještě není zateplen, takze TZ budou asi vysoké i když je staven ze 44 porothermu profi na penu a okna Uw 0,5. Každopádně nechápu proč TČ které údajně bez dotopu umí až 60stupnu na výstupu není schopno překročit onu teplotu okolo 22-23 stupnu (tedy pokud nespustim dotop, to pak leti nahoru) navíc venku není -15. Ještě jsem zapomel dodat ze mam podlahove topeni a chci docilit teploty 45stupnu pro jeji rychlejsi vysuseni podlah (ano znam jak se vysusuje anhydrit i jeho postup, teplotni postup budu resit az budu schopen na TČ vytahnout větší tepltu než nyní mám) Moc prosím o radu, jestli je to normální že TC v prvopočátcích tak dlouho nabiha? (předtím nez se TC spustilo jsem stavbu i temperoval na 15-20stupnu naftovym topenim, takze nejelo uplne do vymrzle stavby) Plocha domu celkem 350m2

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

25 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.