Spotřeba uhlí

Reklama
MM Martin Muller @martin.muller532 před 6 roky14.02.2018 18:21:00
Spotřeba uhlí

Dobrý den.

rád bych se optal, mám doma nový kotel Kovarson Panther 25 automatický litinový. Jedná se mi o to, že mám napojeno na termostat, vytápím barák o velikosti 430m2 a teplota 24 C, nevím jestli je dobré mít denně spotřebu 17kg uhlí, jelikož kdyžje venku 20 C tak spotřeba je stejná jako při -20 C, můžete mi poradit, kde je chyba nebo co dělám špatně? Kotel mám celý den v útlumu nastaveno na ventilátor 33%, přidávání 5sekund a postupně po 10 sekundách při výkonu kdy se vytápí celý dům. Jinak jedu v útlumu, kde se přidává jednou za 4 minuty 5sekund uhlí. Topím hnědém uhlím. Nevím jestli se dá někde přenastavit nebo udělat něco jinak, aby při větší teplotě venku byla nižší spotřeba než avizovaná 17kg za den. Vím, že protopis 40 metráků uhlí za 7 měsíců je super, ale nezdá se mi nastavení. Někdo mi říkal dokonce, že při venkovní vyšší teplotě spotřebuje za den max 2 - 5kg, což je docela rozdíl o proti mým 17kg. Doufám, že jsem to napsal srozumitelně a děkuji Vám všem za Vaše rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

104 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.