Vhodný topný systém

Reklama
EB Erika Brunová @erika.brunova před 6 roky15.02.2018 08:16:00
Vhodný topný systém

Dobrý den zkušení topenáři,
měla bych dotaz. Koupili jsme menší RD, montovaná dřevostavba, STAMO. Velikost cca 85m2. V současné době je zde vytápění ( teplovodní podlahové topení, původní z 1990) řešeno tak, že v kotelně máme 3x 1000l nádrž, kotel Dakon dor 25 max. Zatopit v tom kotli je očistec, než jsme vychytali systém, abychom nevykouřili celou vesnici stálo nás to nemalé usilí. Do nádrží vpouští vodu když je cca ba 74 stupních. Do té doby roztápíme dřevem, protože dým byl pak nesnesitelný ( komín cca 8 metrů, 200mm ), po vypuštění první várky do systému přikládáme uhlí. Než se nádrže vytopí naházíme tam cca 7 kyblíků. Myslela jsem že si v klidu nahřeju nádrže a budem topit cca jedniu za 2 až 3 dny. Ale zatopíme třeba ve středu večer v šest a v pátek ráno už musím jít zase zatápět. Doma 19 stupnů, nádrže všechny na 25. Mám takový pocit, že na nás mini domek, je toto naprosto zbytečné a nevbyplatí se to. Dosud jsem topila bud plynem a nebo krbovými kamny a přišlo mi, že krbovky byly o dost úspornější.
Ráda bych se optala, co byste nám navrhovali jako jinou možnost zatápění. ( Na ohřev vody je samostatné elektické ). Klidně bych si dolu došla každý den, v klidu škrtla pod třísky a chodila si jen přikládat.
Má cenu měnit tento systém? Prodat nádrže a řešit to třeba bez nich? Věřím, že mi tady někdo zkušený poradí.
Děkuji moc za odpovědi.
Zoufalá žena :D :D

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

47 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.