Po výpadku proudu nejde jedno čerpadlo

Reklama
PP Petr Pohnán @petr.pohnan před 6 roky17.02.2018 13:05:00
Po výpadku proudu nejde jedno čerpadlo

Dobrý den,
včera u nás byl výpadek proudu - shozený hlavní jistič vyvolaný poruchou kávovaru. Nebyl jsem doma, ale kotel zdá se normálně vyhasnul.
Dnes po spuštění nejde jedno z čerpadel (čerpadlo ÚT). Druhé čerpadlo funguje normálně. Řídící jednotka kotle se také chová standardně. Pokud přepojím kabely k čerpadlům, zase jde jen čerpadlo na teplou vodu. Tzn. signál z řídící jednotky kotle jde do obou kabelů, ale čerpadlo na ÚT prostě nesepíná.
Čerpadla jsou obě Thermo Control ESP 24/4/180E.

Kotel se normálně natopí a udržuje nastavenou teplotu, funguje normálně. Akorát čerpadlo ÚT neposílá vodu nahřátou v kotli (resp. v malém okruhu) dál do topného systému v domě = radiátory jsou studené.

Nesetkal se někdo s něčím podobným. Je mi jasné, že se nejspíš nevyhnu přivolání servisu, ale je sobota odpoledne a venku mrzne.... :-).

Děkuji mnohokrát za jakoukoliv radu.
Petr Pohnán

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.