Diskuse ke článku: Faktor difuzního odporu smrkového dřeva v závislosti na způsobu vysoušení

Redakce @redakce před 8 roky29.06.2016 23:00:00
Diskuse ke článku: Faktor difuzního odporu smrkového dřeva v závislosti na způsobu vysoušení

Plné znění článku: Faktor difuzního odporu smrkového dřeva v závislosti na způsobu vysoušení


Anotace článku: Smrkové dřevo je jedno z nejpoužívanějších druhů dřev pro stavební konstrukce. Kromě konstrukční, plní funkci také jako bednění nebo opláštění. Jeho vlhkostní vlastnosti a způsob použití mají tedy vliv na správnou funkci konstrukce. Tato práce se zaměřuje právě na vlhkostní vlastnosti smrkového dřeva, konkrétně pak na faktor difuzního odporu, jenž určuje propustnost pro vodní páru daným materiálem. Zkoumá se, zda má způsob vysušení smrkového dřeva na faktor difuzního odporu vliv. Sušení probíhá konvekčně, vakuově a přirozeně a samotné měření faktoru difuzního odporu poté podle normové miskové metody. Naměřené hodnoty jsou porovnány s jinými nalezenými hodnotami a hodnotami normovými. Výsledky jsou navíc pro ukázku aplikovány na kritická místa v konstrukci.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.