Diskuze ke článku: Zásobníky tepla

Autor článku: Petr Kramoliš
Plné znění článku: Zásobníky tepla
Anotace článku: Solární zisk (výtěžek) je ve svém důsledku závislý nejen na účinnosti kolektorů, způsobu oběhu média, ale především na kvalitních tepelných zásobnících. Záleží zde jak na zásobnících, tak na teplotních úrovních. Buď se jedná o nízkoteplotní (40 - 60°C) nebo vysokoteplotní (je míněna tepel. hladina 60 - 90°C) systém.

přidat ke článku nový příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Dlhodobé zásobníkyLukas Sery23.03.2009 00:38
VSTUP ZÁSOBNÍKUJIŘÍ SVATÝ04.10.2007 10:27
zásobníky tepladana brezovická22.07.2006 17:56

Autor: Lukas Sery
Datum: 23.03.2009 00:38 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Dobrý deň
Som študentom TU v Košiciach a píšem bakalársku prácu o nových trendoch v akumulácii solárneho tepla.Jednou z pod-tém sú aj dlhodobé zásobníky,preto by som sa chcel opýtať na bližšie informácie o typoch, používanej technológii a využití týchto zásobníkov.
Za skoré vybavenie ďakujem.

Předmět: VSTUP ZÁSOBNÍKU
Autor: JIŘÍ SVATÝ
Datum: 04.10.2007 10:27 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
ZAJÍMALO BY MNE PROČ NĚKTEŘÍ VÝROBCI DOPORUČUJÍ PŘIVÁDĚT TEPLO OD SOLÁRNÍCH PANELŮ DO SPODNÍHO VSTUPU NABÍJECÍ SPIRÁLY ZÁSOBNÍKU TUV. A NĚKDO KRESLÍ VSTUP NABÍJENÍ OD ZÁSOBNÍKU DO HORNÍHO VSTUPU ZÁSOBNÍKU. JESTLI TO CHÁPU DOBŘE POKUD PŘIVEDU NABÍJENÍ DO SPODNÍHO VSUTU NABÍJECÍ SPIRÁLY MÁM PAK VODU RELATIVNĚ TEPLOU PO CELÉM ZÁSOBNÍKU TUV POKUD VŠAK PŘIVEDU TEPLO OBRÁCENĚ NEPROHŘEJE SE MI VODA AŽ DO SPODKU NÁDRŽE ALE ASI ZÍSKÁM VODU RYCHLEJI A MOŽNÁ I VĚTŠÍ TEPLOTU ALE NA DRUHOU STRANU NEBUDU MÍT TAKOVOU ZÁSOBU? MŮŽETE MI PROSÍM NĚKDO PORADIT? DÍKY MOC.

Předmět: zásobníky tepla
Autor: dana brezovická
Datum: 22.07.2006 17:56 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
zaujímalo by ma či sú v súčasnosti dostupné také zásobníky tepla ktoré by sa počas leta nabili cez solárne kol. a počas zimy by toto teplo postačovalo na vykurovani rodinného domu. Ak ano aká je cena. Ďakujem

přidat ke článku nový příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.