Diskuze ke článku: Protimrazová ochrana a její instalace

Autor článku: Ing. Jan Vidim
Plné znění článku: Protimrazová ochrana a její instalace
Anotace článku: Ochrana proti zámrazu je u vzduchotechnické jednotky jedna z nejdůležitějších bezpečnostních funkcí. Pokud je správně naprojektovaná, instalovaná z hlediska topenářského i měření a regulace, oživená a pravidelně kontrolovaná, zabrání významným škodám na zařízení.

přidat ke článku nový příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Re: Zmrazovací plynJakub Koňařík09.11.2011 12:46
Re: Zmrazovací plynJan Vidim11.10.2007 13:45
Zmrazovací plynMichal Zeman11.10.2007 10:14
zemní registrPavel Pleva st.05.08.2007 12:49

Autor: Michal Zeman
Datum: 11.10.2007 10:14 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
V článku jsem se dočetl, že se při testu protimrazové ochrany má použít speciální zmrazovací plyn. Zajímalo by mě, kde se o tom můžu dovědět více. Osobně zatím používáme právě ten šroubovák.

Předmět: Re: Zmrazovací plyn
Autor: Jan Vidim
Datum: 11.10.2007 13:45 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
zadejte např. v googlu "ochlazovací sprej", "podchlazovací sprej" nebo "zchlazovací sprej"; je však fakt, že co jsem viděl v praxi, tak se pohříchu většinou používá plyn do zapalovačů, který je k mání v každé trafice.

Předmět: Re: Zmrazovací plyn
Autor: Jakub Koňařík
Datum: 09.11.2011 12:46 odpovědět upozornit redakci

uživatel: 107492
reakce na ...
Já nejsem zastáncem nějakých plynů, protože ty můžou kapiláru podchladit třeba i na -5°C. Termostat pak zareaguje i v případě, že běžně nespíná při +5°C ale až při -3°C. Já používám následující postup. Vezmu 1,5l PET lahev a odříznu z ní hrdlo tak abych měl nádobu cca 25cm vysokou. Napustím do ní studenou vodu a přidám spoustu kostek ledu. Než přijdu k VZT jednotce, tak má tato směs okolo 1 - 3 °C. Do ní ponořím ono "U" z kapiláry a termostat musí zareagovat. Není to z mé hlavy, ale dělám to tak už léta.

Předmět: zemní registr
Autor: Pavel Pleva st.
Datum: 05.08.2007 12:49 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Pokud máme zemní registr, tak jsme všech těchto starostí ušetření, navíc se náklady vrací v zimě predehříváním a v létě chlazením... Ale vykládejte to spoluobčanům, když si spočítají, že při současných cenách se jim to nezaplatí... Oni si gegistr dodělají za pár let...

přidat ke článku nový příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.