Diskuze ke článku: Euroklíč - významná pomoc pro handicapované?

Autor článku: Ing. Dagmar Kopačková
Plné znění článku: Euroklíč - významná pomoc pro handicapované?
Anotace článku: Euroklíč, který v mnoha evropských zemích pomáhá handicapovaným ulehčit život, se stal v průběhu let v Česku fatou morgánou. Postižení o něm sice slyšeli, ale málokdo ho viděl na vlastní oči. Zámků, k nimž by euroklíč pasoval, je totiž v současné době u nás pouze třicet.

přidat ke článku nový příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Autor: Václava Šulcová
Datum: 09.03.2008 11:10 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Vážení,četla jsem článek o euroklíči.můj příspěvek se netýká přímo euroklíče,ale používání WC námi,vozíčkáři.
V únoru jsem byla v ON Jičín a potřebovala jsem na toaletu.Na recepci v budově chirurgie jsem se ptala,kde je toaleta pro vozíčkáře.Paní mě nejdříve poslala na toaletu,která je na chodbě ke kiosku,ale když zahlédla,že jsem na vozíčku,tak mě poslala na toaletu,která je na chodbě vedoucí na chirurgickou a neurologickou ambulanci.
Měla jsem představu o toaletě pro "vozíčkáře",ale jaké bylo moje překvapení,když jsem otevřela dveře.Sice bezbarierový přístup,ale pohyb s vozíkem,hrůza.Tak že jsem z toalety opět vyjela a musela mi pomoci dcera,která mi musela otevřít oboje dveře,já jsem se protáhla dveřmi,které rozhodně neodpovídají vozíčkáři,dcera za mnou zavřela dveře a čekala na mne na chodbě.Po vykonání potřeby mi dcera otevřela dveře abych se mohla s vozíkem dostat z toalety na chodbu.
Taková to toaleta podle mne rozhodně nevyhovuje vozíčkářům.
Naopak v TESCU Jičín toaleta pro vozíčkáře je podle mne odpovídající.Z recepce se mnou šla paní až k toaletě,řekla mi,kdybych něco potřebovala,že stačí zmáčkout zvonek.Na toaletě je podle mne velice příjemné prostředí,hudba,toaletní papír,papírové ručníky.
Proč to někde jde a někde ne?

přidat ke článku nový příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.