Diskuze ke článku: Příčiny vlhnutí stavebních objektů

Autor článku:
Plné znění článku: Příčiny vlhnutí stavebních objektů
Anotace článku: Článek shrnuje informace o konstrukčních úpravách chránících před atmosférickými srážkami, srážkovou vodou povrchovou, podzemní netlakovou vodou a podzemní tlakovou vodou.

přidat ke článku nový příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Vlhkost v obytném doměLibor Cech22.07.2009 00:30
Vlhkost - sanytrPatrik Neuman05.07.2009 13:38
Příčina vlhnutí obvodové zdi obytného domuVladimír Motl01.03.2009 09:49

Autor: Libor Cech
Datum: 22.07.2009 00:30 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Dobrý den.
Mám také problém s vlhkostí. Je to barák X desítek let starej, postaven z nějkých částí různých budov. Vlhkost se objevuje na zdech, které nejsou obvodové, takže třebas mezi obyvákem a kuchyní, mezi kuchyní a chodbou, mezi chodbou a špajizkou apod... Nevím co s tím, vše obouchávat a nahazovat sanační omítkou se mi zdá neefektivní, když za pár let vlhkost určitě projde. V (opravdu uvnitř) baráku je studna, sic né v hlavní části, ale od kuchyně asi tak 6m. Je hluboká 5 metrů, z toho 3m je voda. Plus určitě nějakej nános-nepoužívá se. Má zvrchu jednu skruž a dále kousek cihel a pak jen kamení. Byrák je dokola oblepen břidlicí, asi tak 25cm pás. Stav podlah nevím, někde dlažba, někde beton a lino.
Neporadí někdo co s tím? popravdě na podřezávání baráku nejsou finance...
Předem moc díky za rady

Předmět: Vlhkost - sanytr
Autor: Patrik Neuman
Datum: 05.07.2009 13:38 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jak bojovat s vlhkostí v domě, resp. jak zamezit "sanytru" v domě.
V lednu jsme se nastehovli do novostavby, která byla zateplena EPS. V kotelně mi asi do měsíce začala odpadávat omítka v jednom místě a začalo něco narůstat. Zjistil jsem, ře ty krystalky jsou slané a na tom samém místě neustále narůstají a odpadávají. to samé se mi objevilo v dětském pokoji a šatně. Dětský pokoj soussedí s kotelnou.
Jestli s tím máte někdo nějaké zkušenosti prosím Vás o ně a pomoc.
Děkuji

Předmět: Příčina vlhnutí obvodové zdi obytného domu
Autor: Vladimír Motl
Datum: 01.03.2009 09:49 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Prosím o váš názor na možnou příčinu dlouhodobě se projevujícího vlhnutí obvodové zdi našeho obytného domu postaveného před 40 lety z plných cihel.

Dům byl v r. 2002 zaplaven Labem do výšky poloviny přízemí t.j.
nad horní úroveň svislé hydroizolace. Mohlo v důsledku tohoto zaplavení dojít k poškození izolace ? Dalo by se ještě zpětně
požadovat po pojišťovně, aby uhradila opravu izolace ?

Dále pozemek přiléhající k hraně obvodové zdi byl dlouhá léta vystaven stékání dešťové vody z přilehlé místní asfaltové komunikace.Není v našem vlastnictví.Je majitel sousedního pozemku / město / povinen zajistit n.ř. oddrenážování prostoru přiléhajícího k naší obvodové zdi ?

Děkuji za Váš názor.

přidat ke článku nový příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.