Diskuse ke článku: Světový den vody 22.3.

Autor článku: Ing. Dagmar Kopačková, Ph.D.
Plné znění článku: Světový den vody 22.3.
Anotace článku: Zajištění pitné vody a základní hygieny pro všechny lidi na světě do roku 2015 je jeden z rozvojových cílů tisíciletí. Podle všeho se však nepovede ho splnit. Dostatečný přístup k pitné vodě se definuje jako dostupnost nejméně 20 litrů vody na osobu a den ze zdroje vzdáleného do 1 km od místa bydliště.

přidat ke článku nový příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Re: děkuji za příspěvekŠtefan Hlaváč26.03.2011 07:23
děkuji za příspěvekDagmar Kopačková25.03.2011 09:19
Voda 1989 a voda dnesŠtefan Hlaváč25.03.2011 06:45

Autor: Dagmar Kopačková
Datum: 25.03.2011 09:19 odpovědět upozornit redakci

uživatel: 104471
reakce na ...
díky, za komentář, je skvělý. :))

Předmět: Re: děkuji za příspěvek
Autor: Štefan Hlaváč
Datum: 26.03.2011 07:23 odpovědět upozornit redakci

uživatel: 104412
reakce na ...
Děkuji za pochvalu.
On skoro nikdo neví, jak je to s naší vodou.
Tehdá jsme to prodali angličanům, ten to pradal francouzovi a kdo ví komu to prodá francouz. Desítky /možná stovky/ našich společností pod velením Veolia Water, pouze provozují vodárenské objekty a zařízení.
Buďme rádi, že nam alespoň dávají práci.....

Jenom jeden článeček z historie o pitné vodě.
Voda je strategická surovina, a proto dobrý byznys. To věděly různé nadnárodní společnosti, které před patnácti lety přišly s neodolatelnou nabídkou: slíbily radnicím, že jim vyplatí miliony korun za provozování vodovodů a kanalizací. Představitelé obcí, ohromení okamžitým ziskem, neváhaly a své podíly prodaly. Přitom zřejmě ani netušily, že vyplacené miliony ani zdaleka nevyváží hodnotu toho, co ztrácejí. Nejen že se připravily o pravidelné a dlouhodobé zisky, ale navíc jim zůstala zastaralá infrastruktura, do které musejí investovat.

Předmět: Voda 1989 a voda dnes
Autor: Štefan Hlaváč
Datum: 25.03.2011 06:45 odpovědět upozornit redakci

uživatel: 104412
reakce na ...
Voda nám naprší z nebe - zadarmo.
Voda nám doteče do českých přehrad, odtud teče česká voda českým potrubím do úpraven vod.
No a zde si francouzi českou vodu koupí, ve francouzké ÚV ji upraví, dopraví francouzkým vodovodem ke mě domů, mě ji prodají, já tu vodu znečistím a vypustím do francouzké kanalizace, znečištěná voda odteče do francouzké čistírny, zde ji vyčistí a zpět ji prodají do českých řek.
Doporučuji prodat přehrady a řeky také do Francie, protože ta vyčištěná voda se bude vracet stejnému majiteli a třeba nám dá slevu 10% ze stočného.
Když to porovnám s kavalitou vody z kohoutku, tak je stejná, ale dnes, než ke mě domů doteče z našich hor vodovodem "přes Francii" a odteče kanálem do ČOV opět "přes Francii", tak se mi jaksi zdražila z 0,80 Kčs na 60,-Kč.
Touto "luxusní francouzkou vodou" se sprchuji a splachuji WC . Kolik asi denně spotřebují na pití, polévku a mytí nádobí? Pár litrů.

přidat ke článku nový příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.