Tepelné čerpadlo

Reklama
Tepelné čerpadlo

Dobry den,
dum vytapim kotlem Leblanc 34 kW na plyn. Uvazuji o tepelnem cerpadle, nebot jsem si poridil studnu na zahrade, ktera ma velikou vydatnost. Uz jsem zde mel jednu firmu na tep. cerp, ale zdali se mi jako naprosti amateri, nebot jsem od nich pozadoval radu ci je mozne spocitat efektivnost vytapeni tep. cerp. a zda stavajcici cerpadlo ve studne, ktere dava 3 kubiky za hodinu bude dostacovat nebo ne. Oni odpovidali ze to je vse v pohode a nemusi se nic pocitat.
Rad bych se tedy zeptal. Je mozne vypocitat jaky vykon dostanu ze 3 kubiku vody a kolik mne bude stat provoz tep. cerp.? Velice rad bych toto vedel a porovnal s plynovym topenim u ktereho jiz znam nakladovost. Na zaklade toho si treba mohu zpocitat navratnost a podle toho se rozhodnout, jestli ma cenu investovat do tep. cerpadla.
Predem Vam dekuji za pomoc.
S pozdravem
Pavel Hrstka

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.