Akumulační zásobník

Reklama
Akumulační zásobník

Od září mám instalován kotel EKOEFEKT 24kW.Už v prvopočátku jsem věděl,že
je poddimenzovaný pro dům se dvěma bytovými jednotkami a proto je do soustavy napojen i plynový kotel.Předpokládal jsem,že většinu topné sezony budu využívat levnější energii z uhlí a plyn zapínat jen v kritických situacích.Každý byt má vlastní topný okruh a řídí je prostorové termostaty,které zapínají čerpadla.Tímto řešením mi vzniklo několik nedokonalostí :
a)byt se natopí,vypne se čerpadlo a voda v rozvodech a radiátorech vychládá.Po opětovném sepnutí má teplota zpátečky 40st.i meně(ráno)což je málo(výrobce udává ideální teplotu 65st.)
Pomocí čtyřcestného ventilu (bez ekvitermní regulace)se mi to nepodařilo
vyladit.
b)plynový kotel musím ovládat ručně (což mne nebaví).Kupodivu jsme ho i v této sezoně téměř nezapínal.Spíše jen jsem zkoušel jak se to bude chovat.I v těch největších mrazech stíhal kotel na uhlí a dokonce se tím jak běžel častěji vylepšila i teplota zpátečky.
Inspiroval mne článek "Regulace soustav s alternativními zdroji tepla"
kde se nabízelo řešení - akumulační zásobník.
Mám měkolik otázek a uvítám každou radu,či zkušenost jak situaci řešit.
Jaká je nabídka akumulačních zásobníků?Jak se vypočítává velikost?
Jak je to finančně náročné?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.