topný olej

Rubriky:

Reklama
topný olej

Vážení,
Velmi mne potěšil vznik a existence vašeho informačního serveru. Jako zástupce společnosti zabývající se provozem energetických zdrojů spalujících topný olej a vlastními dodávkymi tohoto topného media jsem ocenil skutečnost, že na internetu budou s vaším přispěním konečně uváděna pravdivá data a informace o tomto způsobu vytápění, jenž je na západ od našich hranic nejrozšířenějším způsobem výroby tepla pro malé a střední zdroje.
Velmi nemile mě však překvapilo vaše "Porovnání nákladů na vytápění podle druhu paliva", které jednoznačně vyznívá v neprospěch nízkosirného extralehkého topného oleje.
Chtěl bych vás upozornit na tyto nepřesnosti ve vašich údajích:
K 24.2.2000 je pro naše odběratele přepočtená celková cena paliva 15,05 Kč/kg.
Minimální účinnost spalování je dle našich zkušeností 95%, ale pro účely kalkulace počítáme 90%. Současná kalkulovaná cena tepla pro odběratele tedy vychází na 398,- Kč/GJ včetně DPH. Při roční spotřebě tepla 100 GJ tedy celkové náklady činí 39.800,-- Kč místo vámi uváděných 48.366,- Kč, což je o cca 9.000 Kč méně.
Jen pro vaši informaci uvádím, že současné ceny ropy okolo 30,- USD/BBL jsou na svých desetiletých maximech. V období "normálních" cen, což jsou ceny okolo 20,- USD/BBL je naše cena za dodaný GJ v rozmezí 300,- Kč/GJ -- 320,- Kč/GJ. Jistě sami uznáte že tyto ceny jsou v současné době na trhu s energiemi celkem běžné.

Pevně doufám, že mnou podané informace přispějí k větší informovanosti vašich uživatelů a těším se na další užitečné informace z vašeho serveru.

S úctou
Richard Richtermoc, jednatel PORTOIL s.r.o.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.