CZT

Rubriky:

Reklama
CZT

Vážení přátelé,
osobně mne zaujal tento Váš počin, neboť já sám jsem něco obdobného vytvořil již před lety - ovšem ne pro internet. K Vašemu produktu Však mám jednu zásadní připomínku. Ve výpočtu zahrnujete řadu vlivů - např. pronájem plynoměru, náklady na revizi kotle apod. To je do určité míry pravda. Co ovšem je třeba pro rozhodování jakým způsobem, respektivě čím vytápět dům, je důležitý i náklad spojený s pořízením zdroje a pro podnikatelské subjekty pak i bezesporu odpisy z díla. Pak pod tímto pohledem jsou náklady v různých případech odlišné, než jaké uvádíte v tabulce. Náklady spojené s dosažením určité tepelné pohody jsou součtem všech položek tedy stálých i variabilních položek. Na tomto místě si přihřeji vlastní "polévku" a z výše uvedeného přístupu pak nejvýhodnějším systémem je dodávka tepla od Pražské teplárenské a to z Mělníka za variabilní náklad 125,3 Kč/GJ ( když "opomenu" stálé náklady spojené se zajištěním zdrojů, výkonů, úvěru na pořízení, ditribuce apod.)Skutečnost v případě PT pak uhrada stálých nákladů včetně zisku je dalších 102,3Kč/GJ tedy celková cena "227,6Kč/GJ" což je cena za tepelnou pohodu ve Vašem obýváku.
S pozdravem Všem Dr. Petr Turek, OMA PT

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.