Ceny energií

Rubriky:

Reklama
Ceny energií

Už dříve jsem tady psal, že by tabulka měla obsahovat celkovou cenu za energie, tzn. i za el.energii pro ostatní spotřebu. Zadal jsem do tabulky množství tepla 15000 kW a vyšlo mi , že za přímmotop zaplatím okolo 23 tis. Kč což je blbost. Když jsem vzal svoje současné náklady na energie, což je 10 tis. za uhlí a 14 tis. za elektřinu a spočítal jsem si to v tarifu D45 (25A)elektřina + 15000 kW na topení tak mi vyšlo 31 tis. což je zjednodušeně 31-14(původní) rovno 17 tis. za topení a kde je těch 23 tis. co vypočítala tabulka. Když jsem vzal původní spotřebu el. energie ( tarif D25 ) a převedl jsem to na tarif D45 aniž jsem počítal topení tak mi vyšel výsledek 15 tis. Tzn., že když si změním sazbu z D25 na D45 ( a neprotopím ani watt) tak zaplatím ročně o necelých 1 tis. více, takže v tabulce u přímotopu nelze připočitávat 12*měsíční sazbu za tarif D45.U akumulačního vytápění je to obdobné. Tak to prosím předělejte a nepleťte lidem hlavu, že přímotop je nesnesitelně drahý. U malých rodinných domků s jističem do 25A to není pravda.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.