Životnost ocelových článků

Reklama
Životnost ocelových článků

Bydlím v obecním domě s obecními byty, který je starý 22 let. Po celou dobu nám až na několik výjimek nebyly měněny radiátory (ocelové-článkové) s tím, že bude prováděna výměna případ od případu, až jednotlivé články prorezaví. Problém je v tom, že jsem si s vědomím obce pořídil do bytu laminátové plovoucí podlahy a už se mi i stalo, že mi v obývacím pokoji článek praskl a vylil se na podlahu. Naštěstí jsem byl doma a situaci zachránil. Ve strašidelném zrezivělém stavu jsou i ostatní radiátory v bytě.
Existuje prosím předpis, který by stanovoval předpokládanou životnost ocelových článků, nebo nevíte prosím, jak přesvědčit obecní úřad, aby byly všechny články v domě vyměněny najednou? Myslím si, že 22 let je na plechové radiátory více než dost. Výměna kus po kuse je zvláště v zimě zážitek a ke všemu jsou tady ztráty na drahé vodě a systém trpí i oxidací při vypouštění a napouštění systému. Voda je u nás ke všemu velmi tvrdá a korozivní, nevyhovuje ani normě na dodávku pitné vody.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.