YouTube - Anerkannte aktive MAUERPOL-…
Die aktive Elektroosmose zur Mauertrockenlegung ist ein Verfahren, welches in der Baufachnorm ÖNORM B3355-2 über Jahrzehnte verankert ist.Sie ist allgemeinwi...
Vážení,
dostal se mi do rukou leták firmy Aquapol inzerující novou metodu vysoušení zdiva pomocí magnetokineze. Jedná se o jakési generátory "pravotočivého polarizovaného pole podobného magnetickému", které "rozrušuje přitažlivé síly mezi molekulami vody a stavebního materiálu". Vlhkost pak má vlastní vahou klesat do podzákladí.
Rád bych se zeptal, jestli nemá někdo s touto metodou zkušenost, případně by nedokázal přesněji popsat princip funkce metody (pokud z fyzikálního hlediska vůbec může fungovat).
Děkuji
J. Kolařík
ale, toto si pan ak je teda naozaj "vyrobca" NEMOZE sam sebe vystavit !!!!!
Nenechte se napálit jako já!!! S panem Šmejkalem nemám dobré zkušenosti. Přístroj sám ochotně přivezl a sliboval, že…
Proč by to měl mazat. Je to jeho názor, k tomu snad jsou podobná forá. Já si myslím to samé a to, že je to nefunkční…
Nevím o tom, že by to někdo nabízel jako stavebnici. Na internetu se potulují různá schémata a tak si to můžete…
před více než rokem
Dobrý den, můžete mi prosím poslat odkaz na stránky, kde mohu stavebnici koupit? Děkuji s pozdravem M. email:…
před více než rokem
Až to otestujete, tak dejte zprávu. Dokonce ani nemusíte vyrábět vzroky ze stavebního materiálu, stačí skleněná…
před 2 roky
395 odpovědí
Zobrazit všechny reakceZbourat.
Zdravím,
ozval se prosím někomu pan "Elektro Vývoj" ? psal jsem mu email na smsoftware at seznam.cz, ale odpovědi jsem se zatím nedočkal. Pokouším se zkompletovat zařízení dle přiloženého schématu a vyvstalo mi hned několik otazníků:
- Jaká je hodnota R18? / nebo je to NA myšleno jako (not-applicable)
- Zdroj, 2W v rozsahu 9-25V, je vzhledem k zařízení a cívce znače poddimenzován, je to záměr?
- Cívka, v komentářích je zmiňována kostřička, ale cívka by měla být určitě na feritovém jádru, ideálně závitovaná jednou vrsvou a závity utažene těsně vedle sebe, optimálně tedy drát 1mm což by při 160 závitech bylo cca 3.5m drátu.
- Kondenzátory s kapacitou 75xxx se neyrábí, nejbližší je 68p potom až 82p, jak tedy nahradit? nebo udělat 2 kondiky paraelně, aby se mohla hodnota složit přesně?
-Výkonový tranzistor, nebude tam třeba chladič?
Pokud se najde někdo, kdo by mohl poradit, případně někdo kdo má osciloskop schopný zkontrolovat hodnoty na výstupu po zkompletování budu rád.
Až to dokončíme, mile rád vše nafotím a poreferuji o funkčnosti a hlavně o efektu na vlhkost.
Díky
S pozdravem
Petr
PF Petr Fábin @petr.fabinTo bude tím že se tomu už nevěnuje. Každopádně schéma je jasné, NA znamená Not Assembled. Je tu předpoklad že pokud si to chce někdo vyrobit tak má dostatek znalostí na čtení schémat.
Ti co si tu dělají reklamu na své výrobky, taktéž předražené jsou v podstatě ti co kopírují tyto schémata.
.
VŠ Vít Šmejkal @elektro_osmozaNo dobře si tu rozjíždíte komerční reklamu... já osobně jsem vůči těmto zařízení skeptický. A pokud něco na svém webu nabízíte, jako tu věc za 16 tisíc (bez DPH nebo s DPH?), měl byste k tomu dát ke stažení také technický list, aby lidé věděli, kolik to žere energie (jako že k tomu vede elektrický kabel), kdo to vyrobil a dle jakých norem a nebo návod k instalaci a použití.
https://www.sisyfos.cz/clanek/963-odvlhc…
jsem k podobných "technologiím" docela skeptický, nicméně nechtělo se mi věřit, že by existovaly produkty které nic nedělají.
Vyrobil jsem tedy "magickou krabičku", na základě článků na internetu popisujících princip, jak by mělo docházet k osmotickému jevu, popř elektro-osmotickému jevu, popř magnetokineze a dalších.
Stále tomu úplně nevěřím, nebo možná jen nechápu teorii až do úplných detailů, ale od toho jsou jiné kapacity. Uchopil jsem to tedy čistě prakticky, vytvořil generátor 200hz špiček, a průběžně měřil každých 10 minut (samozřejmě elektronicky, ne ručně) a v místech kde jsem zařízení nainstaloval opravdu došlo k vysušení zdiva.
Pokud si chcete vyrobit zařízení sami za pár desítek korun, a nekupovat zajíce v pytli za deseti tisíce, tak zde je návod https://github.com/radimkeseg/osmoZis/bl…
Nikoho do ničeho nenutím, je na svobodné vůli, každého kdo chce si zařízení vyrobit a zkusit, zdali v jeho/jejích podmínkách funguje nebo ne.
Sám tomu stále nevěřím, i přesto, že to na vlastní oči vidím ;)
RK Radim Keseg @radim.kesegDobry den,
byl by jste ochoten tento vysousec za nejaky ten peniz navíc k vyrobni cene udelat?
Kdyztak dejte prosim vedet na email eis.p at seznam.cz
Dekuji
Zdravím, něco málo jsem o této metodě četl, ale nějak tomu nevěřím, ani mě to neoslovilo. Za sebe můžu doporučit vysoušení zdiva pomocí sanačních omítek. Více info zde: http://www.statickezajisteni.cz/vlhkost-…
PS Petr Smíšek @petr.smisekSanační omítka vlhkost neodstraní, pouze nejsou tolik vidět mokré skvrny. Vlhkost je ale stále ve zdi a co je vlhké, to je studené.
Dobrý den, koupili jsme před skoro 2 roky starší dům r.1962. Minulou zimu nic nenaznačovalo tomu co začaly dělat zdi letos na podzim. Byly na omak vlhké a v místnostech začala být cítit "taková" zatuchlina. některé zdi se zabarvily do zelena.
Podřezání domu nepřichází v úvahu. Nedokážu si představit, že za plného provozu domu trhám podlahy a podřezávám.
Proto jsme se rozhodli pro instalci zařízení Hydrodry od firmy Hydropol.
Bylo provedeno měření vlhkosti jádra zdiva a bylo +- 4%.
Zařízení máme nainstalováno 4 dny. V části sklepa který se nachází pod 1/4 domu se dnes objevila vystouplá sůl(foto přikládám).
Proces budu nadále sledovat a aktualizovat.
http://stanicek.rajce.idnes.cz/hydropol/
Ave,
https://forum.tzb-info.cz/125449-vysusov…
Zkuste si zodpovědět pár triviálních otázek ze středo/vysokoškolské fyziky.
Majitelé VF odpuzovačů vody budou spokojenější s výtečnou funkčností
parádní investice,
https://forum.tzb-info.cz/102794-sanace-…
a ti ostatní si trošku utřídí (budou-li chtít),
pojmy.
SFO
Z fyzikálního a elektrotechnického hlediska je to ohlupování lidí. Účinnost cívky jako antény, na těchto kmitočtech a při těchto napětích, je nula celá nula nic. Ale komu není rady, tomu není pomoci.
Vážený J. Kolařík
Problematikou vysušovania muriva a hydroizoláciou sa venujeme od roku 1983 a vyriešili sme asi 1500 stavieb aj mimo hranice SR a ČR. Odstraňovanie vlhkosti a priesakov sa venujeme doteraz. Máme vlastný vývoj a spolupracujeme aj s výskumnými ústavmi. Vykonávame tieto prácemetódami / mechanická metóda, chemická metóda, elektronická metóda, elektrická metóda/. Podmienkou riešenia problému je že prídeme na miesto kde sa stavba nachádza a potom dáme ponuku a spôsob riešenia. Ďalšie informácie Vám odpoviem na mail sanex at chello.sk , alebo 0421 907 230 975.
Čo týka Aquapolu , mám na ten prístroj svoj názor /vedecký aj z praxe/ - na tomto fóre sa k tomu nebudem vyjadrovať.
Vzhledem k zájmu jaký je o stavbu přístroje dávám zde ucelené schéma se všemi hodnotami součástek , které se zatím osvědčilo jako nejpodobnější k originálním přístrojům Hydropol. Je zde i hrubý náhled na sestavenou desku tak i možnost pokud někdo chce si pořídit jen desku.(mám jich dost, není čas stavět :-) ). Na vstup připojíte trafo aspon 2W v rozsahu 9-25V a na výstup namotáte cívku. Originál je z 2,5mm drátu asi 120-160závitu na kostřičce asi 3*5cm. S průměrem drátu a velikostí cívky si může každý zkoušet varianty dle libosti. Já požívám 0,5mm 160zavitu o velikosti 3*5 a 5*5cm. Cívka by měla být směrovaná tak aby osa cívky byla kolmo k zemi.
EV Elektro Vývoj @elektro.vyvojkolik stala ta sranda.
nemyslim to jizlive.
Dobrý den. Konečně proběhla realizace sanace mého starého domu metodou napuštění zdiva hydrofobní látkou Kiesol (na bázi křemíku). Firma byla za půl dne hotová a celých 10 m zdiva zvládli navrtat a napustit za 4 hodiny. Jelikož mám tlusté zdi (80-85 cm), a vrtali vrtákem 90 cm dlouhým a o průměru 2 cm, šlo to relativně rychle i vzhledem k materiálu kamenno-cihlové zdi. Kameny tvoří dobře vrtatelné zvětralé ruly, naštěstí tvrdé žuly se tam nevyskytují. Ale mokré cihly byly ještě měkčí a vrtaly se jako máslo. Navrtání udělali těsně nad zemí, v úrovni betonové podlahy. Vysychání bude prý probíhat několik let, tak jsem zvědavý, jaké pokroky budou letos, jestli se to také projeví na výskytu plísní a snížením relativní vlhkosti vzduchu, která je stále vysoká (70-75%). Dále jsem na internetu našel velmi zajímavý způsob vysoušení domů systémem Solar-Venti pomocí solárního panelu a odvětrání vzduchu (odvětrání vlhkosti a zápachu), tak se chci zeptat diskutujících, má-li někdo s tímto nějaké zkušenosti? Je to sice finančně náročnější metoda, ale opět je to něco, čemu můžu věřit, narozdíl od "kouzelných" krabiček s měděnými cívkami.
MV Miroslav Veselý @miroslav.vesely704Takovou výměnu vzduchu jakou slibuje to zařízení 15-20 m3 za hodinu dosáhněte i 5 W ventilátorem a za 11 000,- nakoupíte elektřinu pro ten ventilátor a non stop provoz na 40 let dopředu. Solarventi v létě vám bude přehřívat byt a v zimě bude neúčinný vzhledem k intenzitě slunce a počtu slunečních hodin někdy i 30 za měsíc a měsíc má až 744 h.
Dobrý den, já mám zkušenosti s touto firmou.... cultural-service.cz . Barák v kopci a voda se mi stále tlačila nahoru... udělali odvodnění, horizontální izolace, chemickou injektáž a vysušili mikrovlnami. A zdá se mi, podle toho jak čtu fóra,že to vysušování mikrovlnami je nejrychlejší ze všech metod. Ani ne týden a byli pryč...ve zdivu po nich zbyla vlhkost 3%........a před 15%...... S pozdravem sucho doma....
Vysušování zdiva pomocí magnetokineze
Spôsob vysušovania týmto spôsobom naozaj funguje ale nie všade, nato aby to fungovalo treba spraviť prieskum objektu a k tomu treba mať znalosti ako to funguje a kde to funguje . Voda za určitých podmienok ide aj hore kopcom a pri vzlínaní ide dokonca kolmo hore, a je veľmi ťažké ju prinútiť aby nevzlínala . Ak poznáte princíp vzlínania a máte k dispozícií silu, ktorá tento jav vzlínania otočí a bude vodu tlačiť dole, tak máte vyhrané . Tento jav nepôsobí vždy a za každých podmienok, ovplyvňuje ho / typ materiálu v ktorej sa vlhkosť pohybuje , typ solí ktoré sú vo vode rozpustené, elektromagnetické pomery objektu a terénu, tepelné pomery v objekte, orientácia objektu k svetovým stranám, zloženie materiálu z ktorého je objekt a jeho vek, spôsob zakladania stavby, poveternostné pomery danej oblasti,.../ . Každý s týchto javov má vplyv na vlhkosť objektu. Ak dokážete potlačiť niektoré z týchto vplyvov , môže sa stať že iný vplyv znásobíte a výsledok je malý alebo opačný. Teda každá z týchto metód potrebuje aby ste mali odborné znalosti z viacerých odborov a aj z vedy a praxe. Zabezpečiť aby objekt vyhovoval danému účelu je potrebné použiť vhodnú metódu zamedzenia vlhkosti /vzlýnavej, priesady, zrážanie vlhkosti/. Niektoré prístroje ktoré , zabezpečia tento požadovaný stav muriva vyrábame sami presne na mieru pre daný objekt. Máme vlastné vývojové pracovisko. Všetky výrobky sú certifikované u nás a aj v iných krajinách.
Naša spoločnosť v tejto oblasti pracuje už od roku 1982.
Vlhkosť v objektoch odstraňujeme po celej strednej Európe a to metódami :
Mechanicky – vtláčanie plechov, odvetrávaním,
Chemicky - napúšťaním, impregnáciou, náterom, injektážou
Elektricky - polarizáciou,
Elektronicky – priama a nepriama metóda
Všetky tieto metódy sú vhodné len na určitý druh muriva a za ďalších podmienok v akej oblasti stavba leží a druh využitia a účel stavby.
Na každú stavbu robíme prieskum a návrh realizácie na odstránenie vlhkosti .
Ďalšie dotazy na mail: sanex at chello.sk
Vážení, po procházení internetových stránek firem zabývajících se trvalým odstraňováním a omezováním vhlkosti jsem narazil na zajímavé informace, týkající se fyzického provádění odvlhčení, či spíše zamezení pronikání kapilární vody tzv. infúzní clonou v podobě řady 10 cm od sebe vzdálených návrtů do postiženého zdiva. Do těchto návrtů se následně pod tlakem vpustí speciální chemická hydrofobní krémovitá látka na bázi křemíku - silan-siloxan, kde difůzním způsobem impregnuje či "napustí" jakékoliv zdivo v okolí návrtů do vzdálenosti 6-10 cm od návrtu (výrobek je z Německa a jmenuje se Aida Injektionscreme, 1 metr čtvereční takto ošetřené zdi stojí cca 1500 kč, sanační práce provádí firma Remmers). Látka na zdivu nepůsobí destruktivně. Pokud budu nějaké peníze investovat do odvlhčení, tak radši do tohoto fyzického zásahu, kde je skutečná jistota výsledku.
Chci se zeptat diskutujících, kteří s tímto způsobem zamezení vzestupné vzlínavosti mají nějaké zkušenosti, případně někdo, kdo si toto objednal a skutečně na svém objektu reálně vyzkoušel. Jen podotýkám, že tento způsob nemá s magnetokinezí a šarlatánskými zázračnými krabičkami a lustry (ať už spotřebující D-POL, H-POL nebo nespotřebující A-POL elektrickou energii) vůbec co do činění, ale je to konečně něco hmatatelného, čemu se dá věřit. Vážně uvažuji o tom, že bych si to na části svého starého domu (základy z roku 1780, tloušťka obvodových zdí 50-60 cm) nechal ještě letos v létě aplikovat. Bohužel moc firem to nedělá, Remmers je jedna z nich. Sídlo mají v Říčanech, ale pobočku v pro mě nedaleké Jihlavě.
Pod příspěvkem přikládám obrázky prospektu na tuto metodu sanace zdiva.
MV Miroslav Veselý @miroslav.vesely704tyto metoda sanace funguji docela spolehlive. to co uvadite stoji 1600 na m2 bez DPH. http://firmy.jihoceskyinternet.cz/capro/… .
ovsem pouze material. my pouzivame z chemie slany fortesil http://www.lignofix-morava.cz/Injektazni…
cena na m2 1000-1500 material s DPH. cena komplet s praci se podle zdiva pohybuje 3500-5500/m2
drypol .ja neviem co sa niekto neozve co mu to naozaj funguje alebo nefunguje . som ochotny finnancne prispiet na tu krabicu tomu co sa nechal oklamat kupil to a nic sa nedeje, on bude mat mensiu stratu aj to nemusim kupovat a bude ma to aspon stat menej.
BS boris sklenka @boris.sklenkaZdravím, to máte těžké, ten komu metoda bezkontaktního vysušování zdiva funguje, se ozvat nemůže, protože nikdo takový zřejmě neexistuje a ten kterému to nefunguje se také neozve proto, protože nechce být za hlupáka že naletěl. Tak že se vlastně neozve nikdo a život jde dál. Sám stále pátrám a hledám, komu uvedená metoda vysušování funguje, ale marně, na celém internetu nenaleznete nikoho a přitom těch přístrojů je na našem trhu k dostání hned několik značek ale oficiální pozitivní výsledky vysušení žádné nikde nenaleznete, nejsou nikde ani žádné recenze.
Přístroj si raději vyrobte podle návodu zde http://www.remesla-jirikov.cz/index.php/…
a zde http://www.remesla-jirikov.cz/index.php/… , celé Vás to vyjde na pakatel.
Přeji hezký den.
Dobrý den, díval jsem se na příspěvky ohledně sanace a vysoušení zdiva a nedokážu pochopit, jak v této době ještě někdo může věřit různým reklamním trikům a podomním prodavačům. Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že jediné a účinné sanace zdiva jsou výhradně technologie aplikované, jako jsou podřezávání zdiva, infuzni clony, difuzně otevřené stěrky, odvodňovací (drenážní) systémy, aplikace nových svislých a vodorovných izolací, mírná elektroosmóza a doplňkové sanační omítky. Ano, je zde určitě připomínka, že jste někde viděli, že sanační omítka byla po roce opět mokrá a zasolená - sanační omítka není vyřešení problému - je to pouze doplněk. Jsou firmy, které uvádějí, že sanují objekty, ale ani zdaleka o sanacích a vysoušení zdiva nemají páru a prach sprostě jen tak namlátí sanační omítku na zdivo. Ale naopak jsou zde firmy, které mají dlouholeté zkušenosti z oblasti sanací a vysoušení zdiva a to bez jakýchkoli reklamací. Kdyby někdo chtěl, tak se rád podělím se svými zkušenostmi.
KK Karel Karel @karel.karel125Zdravím, sám sanační barvy a omítky používám, ne na vlhkost, ale na plísně a mapy z vykrystalizovaných solí. Vlhkost ve zdi je daná pórovitostí a nasákavostí materiálu. A jakmile se vzlínaná voda dostane do kapilár, pokořuje gravitaci a je velký problém ji z ní dostat, aby se odpařila, musely by se její molekuly pořádně rozkmitat. Dokážu to vyřešit nebo spíše potlačit zatím jen tak, že vzduch v místnosti vysušuju klasickým kondendačním odvlhčovačem a taky tím, že v zimě pořádně topím. Dokážu tak snížit vzdušnou vlhkost z původních 75% na cca 40-50%. Vlhkost v domě byla tak velká, že mi po čase dokonce začaly rezivět futra u dveří.
Jde mi hlavně o to, jak efektivně provést vysušení zdiva, bez nutného fyzického zásahu do samotných zdí a základů stavby a bez těch šílených vstupních cen elektroniky. Samotný provoz a spotřeba proudu těch "kouzelných krabiček" je prezentována, jako nízká, otázkou však je, jestli to umí skutečně vysušovat nebo je to jen na ozdobu.
Pátral jsem po firmách, kde by to šlo bezplatně zapůjčit a otestovat, ale bohužel, všude to podmiňují závazným nákupem a nebo předplacením předražených měřní vlhkostí.
Dobrý den. Rád bych se zeptal někoho, kdo má zakoupen přístroj zn. TINITI/TINITY, a testuje ho, ohledně funkčnosti. Píšou, že funguje jenom na kapilární vlhkost, tedy nikoliv na vodu vzlínanou do zdiva z vysoké hladiny podzemní vody. Odkazy na přístroje jsou zde: http://www.tiniti.eu/www-tiniti-eu/15-PR…
http://www.ecodry.cz/www-ecodry-cz/eshop…
http://www.lehke-strechy.cz/new/vysousen…
Ceny těch "krabiček" jsou poměrně velké, od 24 do 45 tisíc. Co se týče funkčnosti, jsem v tomto hodně skeptický a nevěřím tomu, a už kdosi tu v diskuzi napsal, že přístroj s podobnými součástkami se dá amatérsky vyrobit za zlomkové ceny. Údajně působí v 3D, dosah vlivu jako koule o jistém poloměru několika m okolo té krabičky. Princip bude nejspíše elektromagnetický (mikrovlny?) se spolupůsobením zemské gravitace. Prospekt s elektrickými daty (spotřeba, příkon, výrobce, certifikace, atd.) k tomu jsem hledal marně. Údajně má jít o přístroje z Německa, ale jak to ověřit, když dnes máte tržnice přeplněné čínou made by Hong-Kong nebo Tchai-Wan.
Díky za případnou odpověď.
MV Miroslav Veselý @miroslav.vesely704Mrkněte sem, stejna věc jako hydropol, ecodry. Vypadá to že se jen přejmenovali, dali novej design a už se ani moc netaji co tam je. Když budete déle pátrat najde se i certifikát atd, Nic nového pod sluncem. V podstatě asi nejakej čecháček si řekl že na tom chce taky vydělat.
http://www.ecodry.cz/fotky15735/tachnika…
Zajímavé jak lidé typu ,,všechnovímaumímavšechnopošpiním,, všemu rozumí a vše znají. Jeden ,,konstruktér,, tady 100x tvrdí že je to podvod, že to nefunguje a obratem Vám to nabízí v jeho provedení. Dobrý ne? Já mám minimálně 140 staveb odborně změřených a vysušených. Mám na to vybavení za desítky tisíc korun. A další mě dosychají. Nevím kam vy pisálkové chodíte na Vaše nenávistné a veřejnost balamutící názory? Naprosto ničím solidním a praktickým nepodložené. Před 150 lety takoví tmáři jako vy tvrdili že lidé nikdy nemohou létat. Bezdrátová elektroosmóza - pozor! ne magnetokineze - je plně funkční a ověřená metoda. Víte vy ,odborníci, že pokud podnikáte na IČO, se tímto dopouštíte trestného činu pomluvy a poškozování v rámci obchodní soutěže? Pomlouváte bezdůvodně konkurenční firmy a výrobky. Až si pár přístrojů koupíte, nebo požádáte firmy o zapůjčení pro účely recenze a testu a nainstalujete na vlhké stavby a ony Vám nebudou fungovat, potom máte právo vydat takovou recenzi. Takto jde o špinavé pomluvy a závist. O funkčnosti těchto metod vysílala jak TV Nova /Loskuták/tak i Prima /Receprář/. A jednalo se rady lidem, jak si poradit se vzlínavou vlhkostí. Ne reklamu. Hodně zdaru a úspěchů v roce 2012 ! A to bez výhrady všem tady :-)
Z duvodu zájmu dávám schémata "HYDROPOL" znovu. Duležitý je ale výsledný impuls.
EV Elektro Vývoj @elektro.vyvojjenom elektronicky srot....
http://public.wuapaa.com/wkstmk/2011/gew…
Ta krabice DRYPOL,Hydropol,Hydrodry,Wigopol,Drymat,Osmoterra a tech dalsich 20 variant...... je totalni blubost a nema nic spolecneho s elektroosmozou............
Tak vypada normovana ELEKTROOSMOZA :
http://www.youtube.com/watch?v=XCOntrRZ0…
KM kusch marco @kusch.marcoNevím co máte na mysli pane...Já těch ,,blbostí,, mám nainstalovaných cca 250 v celé ČR. A stejný počet spokojených klientů...Vše s certifikáty. Českými. Zabývám se elektroosmozou řadu let a dosahuji skvělých výsledků. To co vy ukazujete je ,,mírná,, tedy drátová elektroosmoza. Také funkční ověřená metoda. Ale ne každý chce mít v obýváku a kuchyni natažené dráty a neustále vyměňovat elektrody.
Dobrý den, řešíme vlhkost ve starém domě, podříznout nejde....dostali jsme nabídku na montáž přístroje DryPol, tak hledám na netu, zda najdu někoho, kdo by měl a potvrdil že to funguje, že nevyhodím peníze za "namontovanou krabičku" a narazila jsem na tuto diskusi a nic moc tedy....
Funguje to nebo ne ? Jinak cena 25tisíc. Děkuji
ES eva svobodová @eva.svobodova491Dobrý den. Proto že mě chodí reakce na články tak reaguji. Paní Svobodová - velmi málo lidí si umí a zvládne takový přístroj vyrobit. Pokud ano tak jste dobří. S DryPol /a jinými/ také pracujeme a na stavbách s DryPol máme nejlepší výsledky ze všech. Ale problém není v přístroji ale ve stavbě. Stává se že cca 5 - 10% staveb nezareaguje na elektroosmozu jak má. Je to dáno stavbou, podložím stavby atd. U této technologie musí být poskytované záruky na účinek. Pokud ne, nekupujte.
Že sem i jinam lidé nepíší své reakce ? Spokojený zákazník velmi zřídka píše oslavné články na výrobek. Je to přece samozřejmost koupit kvalitní a funkční výrobek. A že zde nejsou žádní naštvaní ? Tedy s výrobkem a službou bude asi vše v pořádku...
Pozor - nezaměňovat elektroosmózu za magnetokinezi /magic box/nabízenou na trhu! Pletete hrušky s hovězím :-). Elektroosmóza je funkční, ověřená technologie na stovkách staveb. Jako majitel stavební firmy ji sám aplikuji a doporučuji svým zákazníkům tam, kde nelze použít jiné technologie. Ručení firmou za konečný výsledek je v tomto případě samozřejmostí. Nebo si myslíte že TV Nova odvysílá nějaký pořad bez ověření? Nikam normálně nepíšu, ale zde mě zarazila nekompetentnost až hloupost komentářů.
Zde jsou fotky před použitím a po asi 14 dnech použití přístroje. Použil jsem oba druhy jak verzi Ecodry tak i 141Khz. Na obrázcích po 14 dnech je patrné že spáry prosychají a také vzduch již není tak vlhký.
EV Elektro Vývoj @elektro.vyvojJe elektroosmoza magicky box nebo normovany system ?
Pozor.....velky svindl s elektroosmozou v ceske republice,
slovensku a polsku atd.s magickym boxem.........
Dalsi info:
http://vitplus.cz/forum/topic39-elektroo…
hydropol
Takže zde je zhruba schéma. Jeden obvod jsem zatím neidentifikoval, to ovšem není nějak důležité, protože je to historická záležitost, navíc je vidět že je to navrhované jako modulární systém s různou konfigurací. Stejné zařízení, jednoúčelové je v podstatě to zapojení 2x 555 plus upravit výstup a je to funkčně stejné. Důležitý je zde tvar pulsu že jde jak do plusu tak musí i do mínusu! Za použití SMD jak to dělám já, tam máte DPS o rozměrech asi 3x6cm a není nutná tak velká krabice. Ale kupte si za ty prachy malou vecičku že? Dále je tam obrázek pulsu který to dává do cívky asi 1,6-1,8mH s asi 2.5mm průřez drátu. Ten drát je taky nesmyslně koncipován , viděl bych to na to aby se zvýšila hmotnost a dobrý pocit že to něco váží :-) .
EV Elektro Vývoj @elektro.vyvojto tam mohli rovnou pripasovat cihlu z bouracky za 1kc a bylo by to levnejsi :-))))))))
Zde máte foto rozdělaného hydropolu. Je tam zdroj, časovač s PIC mikroprocesorem, který je nastavovatelný pomocí DIP přepínačů. Dále ta modrá věc je cívka a uvnitř je ještě další elektronika pro tvarování pulsu do cívky.
EV Elektro Vývoj @elektro.vyvojParáda, dobrá práce.
Mám opravdu upřímnou radost z toho odkrytí přístroje.
Tak asi po 14 dnech se zdá že sytém který používá Ecodry funguje. Fleky na zdi jsou sice stejné ale vlhkost vzduchu se změnila a také na omak je vhkost zdí mnohem menší. Omítka se začíná drolit. Ovšem zdali to zabrání novému vzlínání to otázka. Spíše to dokáže rychle odvést vlhkost která je již ve zdivu.
EV Elektro Vývoj @elektro.vyvoja kam to tu vlhkost odvede elektro vyvoji??zpet do podlozi??
pripada mi to jako diskuze perpetus a infrapanely s vysokou usporou energii :-)
kdyz jsem dal dum k dispozici tak se neozval nikdo - jak je to mozne???
mam ale problem s vlhkosti zdiva na chalupe,nechcete to tam vyzkouset ?jen aby ty spotrebivany energie nebylo tolik,ze se pak nedoplatim.bezne se stava,ze je v chalupe stejna teplota jako venku - hlavne v zime!
Zájemce o informace atd. od "Elektro Vývoj".. prosím KONTAKTUJTE PŘÍMO na email : smsoftware at seznam.cz , nepiště zbytečně do fóra.
EV Elektro Vývoj @elektro.vyvojZpůsob umístění na vlhké zdi. Dle mých zkušeností je třeba dát přístroj na vrchní okraj vlhkosti a né např. do prostřed. V případě špatného umístění se udělají na stěně vlhké a suché skvrny a ty zabranují těm vlhkým dále ustupovat k zemi. Viz. Obrázky.
Dobrý den,
přečetl jsem spoustu kolem diskuzí na toto téma a hlavně přístrojů Hydrodry - Hydropol atd. Vzhledem k ceně přístroje a dle mého názoru směšné výrobní ceny tohoto přístroje se mi zdá prodej za podmínek fy. Hydropol velmi nemorální.
Pracuji jako vývojový inženýr elektrotechniky a tímto bych dal nabídku všem kteří se o to zajímají popř. již přístroj mají, či těch který si jej chtějí zkonstruovat, že by jsme se spojili a reverzním způsobem přesně zjistily jak přístroj funguje, z čeho je vyroben atd. Následně jsou možnosti výroby přístrojů podobných za rozumnou cenu a zaplacení rozebraného přístroje a následné zveřejnění všech informací, video nahrávek rozebírání atd. Vzhledem k tomu že je možné mít na tento přístroj patent,popř užitný vzor, který jsem ovšem nenašel, šlo by jen o úplné zvěřejnění všech informací.
Pokud by se někdo tedy chtěl přidat k tomuto projektu, má li někdo více informací atd, pište na smsoftware at seznam.cz
EV Elektro Vývoj @elektro.vyvojTakže mám již nějaké informace o funkci a interním zapojení Hydropolu, Drymat, Dryband atd... vše je naprosto jednoduché a opravdu to lze sestavit zhruba do 2-3tis. v zavislosti na výkonu kvalitě atd. Navrhnu funkčně stejný systém s novými součástkami a za nějakou dobu to zveřejním, popř. dám sem schéma.
Jedná se opravdu jen o oscilátor dostatečně zesílen a připojen k vysílací indukci. Zdrojová, signalizační aj. část se může v mnohém lišit. I Samotný zdroj oscilací může být jak analogový tak i např známý 555 obvod.
Reakce na pana Mrkvu:
Jiří Pešek žádá schéma zapojení na přístroj Hydropol a Váš odkaz ho navede na dlouhovlnný vysílač,dost mě to rozesmálo,jak se snažíte mlžit informace kolem zapojení přístroje Hydropol a předhazovat něco jiného,aby nevyšlo najevo jak je princip Hydropolu jednoduchý a že ho lze vyrobit doma za zlomek ceny,ostatně to tu již psal tuším že páni Pitkyn,Bezděk a snad ještě někdo a já osobně již s principem a zapojením přístroje Hydropol mám osobní zkušenosti a bohužel pro Vás mohu jen potvrdit vše,co se tu již o principu psalo.Chci jen podotknout,že bydlím přímo v Topolné a že u nás v domku máme bohužel zdivo vlhké do 60.cm nad úrovní terénu a pár sousedů to má to samé,tak prosím neříkejte nesmysly že mají všichni suché zdivo,někdo ho třeba bude suché mít,ale né všichni jak uvádíte,byl jste se snad podívat v každém domku?u mě jste nebyl,to bych o tom musel vědět.Tak se mějte pěkně a přístě než napíšete nějaký nesmysl,tak si raději všě nejdříve rozmyslete.
S pozdravem CHarvát.
Zdravím toto fórum,byl jsem těď týden mimo internet a rád bych upřesnil pár věcí kolem reproduktorů v přístroji Hydropol.Při psaní mého příspěvku došlo k chybě,měl jsem na papíře připravené dva příspěvky-každý pro jiné fórum a ty reproduktory se mi do toho nějak připletli - a i když jsem to do 5 minut editoval,tak se to těm co mají na email zasílání dalších příspěvků ukázalo a z toho vznikla oprávněná debata na téma nesmyslů a pod.,já sám jsem se tomu také zasmál.
Tak reproduktory jsou vyřešeny a debata může pokračovat.
JP Jarda Pitkyn @jarda.pitkynDobrý den, jsem rád že jsem našel diskuzi na toto téma. Konečně někdo mluví o tom jak se to dá vyrobit doma. Mohl bych Vás někoho požádat o zaslání schéma zapojení?
Mějte se
J.P.
jiri.pesek at volny.cz
Dobrý den,zde přikládám kopie homologačních protokolů aby jsem ostatním ulehčil hledání a vnesl do věcí jasno,jsou zde uvedeny parametry a hlavně použitý kmytočet,který pan Slovenčík pokládá za nesmysl-viz reakce na příspěvek od pana Pitkyna.Po mém dotazu na ČTŮ mi bylo potvrzeno,že údaje jsou v souladu s přístrojem na vysušování zdiva předloženého k homologačnímu řízení.
S pozdravem J.Bezděk.
JP Jarda Pitkyn @jarda.pitkynDobrý den,
dovoluji si malé upřesnění k příspěvkům pana Bezděka :
Homologace zařízení Hydropol, kterou jsme před zaváděním tohoto systému do ČR zajišťovali, skutečně uvádí pásmo přeladitelnosti přístroje Hydropol 300 - 700kHz
Můj příspěvěk na zprávu pana Pitkina doslova citoval reakci výrobce na tuto diskusi, kde nesmyslem mělo být zřejmě označeno jen uplatnění reproduktorů.
Pardon pánové Pitkine a Bezděku
Dobrý deň,
na internete sa objavuje ponuka na predaj tzv. WET-EX generátorov na vysušovanie muriva. Nový majiteľ si môže svoj
nový prístroj nainštalovať sám podľa dodaného návodu.
Podľa opisu, Wet-ex generátor sa nápadne podobá na prístroje
inštalované firmou Hydropol, ale podľa získaných informácií ich možno získať výrazne lacnejšie - i keď tá cena tiež pravdepodobne mnohonásobne prevyšuje výrobné náklady.
HA Hiacynta Azalkova @hiacynta.azalkovaHydropol:Dělali jsme rekonstrukci v jedné budově,kde měli Hydropol instalován ale už léta mimo provoz,prý to je po původním majiteli budovy a byl určen na vyhození i se zdí,kterou jsme bourali.S kolegou elektrotechnikem jsme přístroj rozebrali abychom zjistili princip a výrobní náklady tohoto přístroje.
Výsledek:je to obyčejný oscilátor pracující na kmitočtu 350-700Khz(náš vzorek měl trimrem nastaveno 350Khz,střída 1:1 a výkon 4W-za oscilátor je zapojen budící tranzistor který spíná koncový stupeň,tento stupeň má v kolektoru zapojenou cívku a spíná ji proti napětí +12 voltů-emitor je na záporném napětí.Oscilátor pouze ovládá koncový stupeň,který v cívce vybudí elektromagnetické impulzy,takto pracuje i PI detektor kovů ale s jinou pracovní frekvencí.),který napájí cívku o 50. závitech ze smaltovaného drátu o průměru 0,5mm navinutou na feritové tyčce o průměru 10mm,která je v radiopřijímačích.Oscilátor je doplněn vypínačem sítě a diodou provozu oscilátoru a zapojení sítě.Výrobní náklady včetně bedýnky cca max.1500,-.Každý radioamatér je schopen udělat tento RC oscilátor na víše uvedené parametry ze zásob v šuplíku.Již mám jeden Hydropol také vyroben(vyšel mě na 150,-korun-testuji ho asi půl roku,zatím bez výsledku-položil jsem ho na porobetonovou tvárnici která je ve vodě a je pořát mokrá,prý trošku potrvá než to začne účinkovat na vzlínající vlhkost)ale 150,- mě nemusí trápit-je to pakatel za přístroj původních parametrů za který chtějí 50 000,-!!!!!!
Nekupujte originál přístroj,pro svojí potřebu si jej můžete vyrobit za pakatel.
Přeji mnoho úspěchů se stavbou přístroje,se kterou jsem ochoten poradit a nebo mohu poslat mnou navržené schéma na přístroj který jsem nazval:oscilátor z časovače 555,přes email který uvedete v příspěvku(pochopitelně pošlu zdarma),ale účinky na vzlínající vlhkost nezaručuji-viz.můj pokus s tvárnící.
Reaguji na příspěvek pana Aleše Dvořáka z 18.12.2009, a sice nesouhlasem s jeho tvrzením, že firma Hydropol ČR, spol. s r.o. odmítá měření svých zakázek třetími osobami.
Ve smlouvách o dílo uvedené firmy je jednoznačně uvedeno, že měření třetími osobami se uznává za předpokladu, že k měření bude přizván rovněž zástupce Hydropolu, aby si mohl odebrat stejné vzorky měřených materiálů.
Mimoto, v obecné rovině, tato diskuse probíhá na téma magnetokinéze. Ohražuji se proti slučování systému Hydropol s tímto pojmem (již dříve dostatečně vysvětleno).
Děkuji za pozornost.
SI Slovenčík Ivan @slovencik.ivanDobrý den, pokud je to tedy tak, že firma Hydropol respektuje měření nezávislé firmy, pak se omlouvám. Pak je určitě tato metoda zajímavá. Děkuji za info a ještě jednou se omlovám.
Povazujete prosim za dostatocny dokaz nefunkcnosti systemu Aquapol, ak na jednej stene so stupajucou vzlinajucou vlhkostou pouzijem dve metody vysusovania, napriklad na jednej casti steny len metodu Aquapol a na inej casti tej istej steny dokonale oddelenej uzkou medzerou, sucasne s metodou Aquapol metodu chemickej injektaze ?
Nad chemickou injektazou sa stena dokonale vysusila, ale na casti steny, na ktoru posobil len "vplyv" "technologie" Aquapol,
stena ostava mokra.
Kto mi prosim odpovie?
Poznamenavam, ze cela stena ma rovnaky povrch, na celu stenu posobia tie iste fyzikalne faktory, ako vlhkost, teplota, atmosfericky tlak.
Pre boha, co ocakavame od kazdej medody vysusovania steny?
Predsa to, aby sa nam stena vysusila. A ked ta metoda nam, stenu nevysusuje, tak co s takou metodou?
Je to moralne, ak si niekto pyta peniaze za nefunkcnu metodu vysusovania?
HA Hiacynta Azalkova @hiacynta.azalkovalen mala poznamka, moj diskusny prispevok prosim nechapte ako reklamu na chemicku injektaz. rovnako dobre sa dala pouzit aj ina metoda vysusovania, napriklad zarucene fungujuca elektroosmoza, podmurovka (podezdivka), podrezanie a vozenie vodorovnej hydroizolacie....
Prístroj nefunguje. Vlastná skúsenosť. Nepomohla ani drenáž ani iné veci, ktoré mali odpútať pozornosť od prístroja. Dom sm enapokon zbúrali.Prístroj nám zostal.Predať ho za polovičnú cenu sa mi zdá totálne amorálne.
Prístroj nefunguje. Vlastná skúsenosť. Nepomohla ani drenáž ani iné veci, ktoré mali odpútať pozornosť od prístroja. Dom sm enapokon zbúrali.Prístroj nám zostal.Predať ho za polovičnú cenu sa mi zdá totálne amorálne.
Až si někdo koupí lustr bez žárovky zvaný Aquapol, doporučuji mu koupit si k tomu ještě jednu suchou tvárnici z porobetonu a velkou misku na vyvolávání fotografií. Po instalaci lustru umístěte do místnosti misku, do misky položte tvárnici a zalijte vodou. Pokud lustr funguje, tvárnice zůstane suchá. Pokud tvárnice začne bumbat a vlhkost stoupat vzhůru, konečně pochopíte, že jste naletěli šarlatánům. Nezkoušejte si ale na tuto činnost svítit petrolejovou lampou, ukrutná polarizovaná energie nedovolí lampě nasát pomocí knotu potřebnou tekutinu.
Výrobky téhle firmy(a jim podobné)jsou s vysokou pravděpodobností, hraničící s jistotou PODVOD. Asi tak v tom smyslu, že sice nemůžu dokázat, že marťani nejsou, ale klidně si na to vsadím.
mrkněte se na stránky http://www.sisyfos.cz . Lidé, kteří tam o tom píší jsou sice často postarší, ale ve svých oborech vysoce vzdělaní odborníci. Některé z nich znám i osobně. Na jejich názor bych dal rozhodně více, nežli na názor nějakých šarlatánů.
Ale je na vás, jestli budete provádět izolace, které vám doporučí specialista v oboru stavebnictví, nebo nějaký prodejce zázračných přístrojů. Je to koneckonců Vaše voda a Vaše peníze, že...
http://aquapol.wz.cz
POZOR!!!
Dnes jsem si všiml, že mě tyto stránky byly ukradeny! Psal jsem na nich o této firmě nelichotivě a světe div se, bez mého vědomí je společnost webzdarma zrušila a poskytla k prezentaci firmě Aquapol
JK Jan Klečka @jan.klecka901Webzdarma ti zrusili stranky? to jsi nejak musel porusovat zakon nebo jejich pravidla - a to hodne... jentak pro nic za nic ti stranky nesmazou.. kdysi jsem tam taky jedny mel, tehdy jsem taky nejak porusil pravidla, ale stranky mi teda nezrusili. jen mi poslali mail, abych to opravil.
Mohu se vyjádřit pouze k firmě Hydropol. V našem bytovém domě máme nainstalováno zařízení od této firmy. Mohu potvrdit, že k uvedenému vysoušení opravdu dochází. Ptal jsem se jednotlivých nájemníků ve spodních podlažích a mám také možnost pozorovat účinky přímo ve veřejných prostorách. Osobně se však domnívám, že je vhodné používat vždy alespoň dvě metody. Vlhkost se totiž tlačí do podloží obkjektu a nebylo by na závadu, kdyby se současně zřídila i např. drenáž /aby voda mohla odtékat dále/.
Četl jsem některé kritické články na tuto firmu /viz. linky na TZB/, ale nějak mi to nedalo. Oslovil jsem tedy přímo majitele firmy Hydropol, který mi ochotně zaslal nějaké podklady, které uvedenou kritiku odmítají. V případě zájmu je mohu zaslat zájemci.
SP Stoll Petr @stoll.petr414vždy používají DVĚ metody. ono by se totiž ukázalo, že ten elektronický zázrak není zázrak ale PODVOD. tak to nikdo nepozná...spokojeni jsou všichni, že.
Dobrý den,
prosím získal jste nějaké informace o fy Aquapol ? A co firma Hydropol ? Ta se mi zdá zajímavá.
Láska a pravda již zvítězila nad lží a nenávistí. Čechy dnes nepotřebují Heyrovské a Křižíky, ale Jágry a Nedvědy. A především všecho schopné obchodníky. Nejsme žádná česká ořezávátka !!!
My jsme se sem nepřišli učit, my jsme vám sem přišli přednášet !!!Pravil anglicky profesor Klaus na finančním sumitu v Davosu. Tak proč ne magnetokineze ???
Vážení přátelé: První Apríl se blíží. Ale lidská blbost a vesmír jsou prý všudypřítomné a nekonečné. Albert Einstein kdysi řekl, že o nekonečnosti vesmíru ve srovnání s lidskou blbostí pochybuje...
BB Bababa Bibibi @bababa.bibibiKandidát na Nobelovu cenu za blbost:
http://www.dualstav.cz/instalace_vysouse…
"Feritová anténa zabudována do zdi objektu vysílá frekvenci 141 KHz, čímž dochází k rozkladu molekul vody na anionty a kationty. Anténa je propojena s řídící jednotkou koaxiálním kabelem." atakdále.....
Zajímavé je toto:
Jako příklad uvádíme cihlový objekt o zastavěné ploše 242 m2. Jedná se o nepodsklepený objekt (v opačném případě by náklady stouply ještě o 1/3).
Běžný postup sanace stavby: 607.395,-Kč
Montáž systému DryMaTec: 324.522,-Kč.
Povšimněte si, že se píše "montáž", nikoli výsledky.
Takže "Řídící jednotka o rozměrech 480x120x120mm" a nějaké 3 nerezové tyčky vás vyjdou na nějakých 324 tisíc bez DPH. Rychlá instalace, systém lze nainstalovat během jediného dne.
Tomu se říká vejvar!!!! Nekupte to.
http://www.regionalist.cz/reklama1/zak.h…
http://web.quick.cz/varan-odvlhcovani/
To je ono perpetuum mobile. Bez zdroje energie to pracuje. Ve skutečnosti za cenu řádově desítek tisíc dostanete výrobek, v němž je pár součástek za stovky korun, který pochopitelně nic nedělá. Moje doporučení - kupujte to pouze v případě, že vám peníze přebývají natolik, že se jich potřebujete za každou cenu zbavit.
TB Tomáš Brož @tomas.brozDobrý den,včera byl u mne zástupce firmy HYDROPOL a byl velice přesvědčivý,dokonce mi dal i kontakty na lidi,kteří toto již mají nějakou dobu zabodováno.Rozjel sem se za nimy a bylo mi řečeno,že sou spokojení a že přístroj funguje.Chtěl bych Vás tímto požádat o jakékoliv informace o této metodě.Nerad bych totiž naletěl.Mockrát děkuji Abraham
http://www.sisyfos.cz/zpravodaj/Zpravoda… str.10
http://www.sisyfos.cz/zpravodaj/Sis-02_0… str.12
http://www.sisyfos.cz/sisyfos/blb99d3.ht…
http://www.sisyfos.cz/zpravodaj/sisyfos_… str.17
Výrobce má samozřejmě spoustu referenčních staveb a předpokládám, že všechny budou mít jedno společné: Kromě namontovaného zařízení se aplikovaly další podpůrné a dodavatelem doporučované sanační metody, např. otlučení zdiva a nahození sanační omítkou, drenáž kolem základů a přiložení nopkové fólie, provětrávání sklepních prostor a pod. A kdo pozná, jestli vylepšení stavu má na svědomí toto instalované zařízení nebo ta podpůrná opatření.
MN Miroslav Novák @miroslav.novak162Je to tak. Také je zajímavé srovnat měření vlhkosti s přehledem srážek. Tyto grafy bývají až nápadně podobné.
Účastnil jsem se konference, věnované této otázce, kde bylo zařízení předvedeno. Poprvé v životě jsem viděl perpetuum mobile. Zařízení není dodávána žádná energie, a tedy těžko může cokoliv dělat. Na pohádky o vesmírné energii, praenergii, etc. nevěřím.
Pane Kolařík, trochu se v tomto problému pohybuji a mohu Vám řící toto. Nevím o nikom, kdo by věděl, jak toto pole fgunguje. Byl bych rád, kdybyste se něco dozvěděl, tak mi poslal více, abych se obohatil též já. Děkuji
Nevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení
Přihlášení
nebo se přihlaste emailem
Nemáte účet?
Vypadá to, že nejste přihlášen
Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.
Technická podpora
Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.