Aka technicka zostava a akej znacky?

Reklama
Aka technicka zostava a akej znacky?

Zdravim vsetkych a poprosim vas o nazory a hlavne vase skusenosti......s vyrobcami vykurovacich zariadeni??

Planujem novostavbu rodinneho domu, podl. plocha do 120 m2, v prizemi hala (obyvacka), kuchyna, kupelna a jedna mensia izba, v podkrovi 2 izby pred dve deti, spalna a druha kupelna, garaz (taka obyc. klasika). Po precitani roznych manualov a diskusii na Internete, som sa rozhodol pre kombinaciu: v prizemi teplovodne podlahove kurenie, v podkrovi radiatory, ohrev TUV cez cca 120l zasobnik (ten by mal mat moznost vyhrievat aj niecim inym, napr. elektrikou), cely system by mal poskytovat moznost do buducna pripojit slnecne kolektory, nebolo by zle cely vykurovaci system tahat okolo krbu, aby sa vyuzila aj jeho tepelna energia, primarny zdroj energie - zemny plyn. Dom od chladnych svetovych stran zatepleny.

A teraz riesim problem:
Cim vykurovat novostavbu rodinneho domu? Ide mi hlavne o akeho vyrobcu (a jeho vyrobky) sa opriet, a potom aky typ kotla, zasobniku TUV, regulatory. Asi by to malo byt vsetko jednej znacky, pri rozumnom pomere cena/vykon.

Presiel som stranky Protherm-u, Vaillant-u, a dalsich a dalsich vyrobcov, ale ...... asi sa z toho sam nevymotam aby som to vhodne navrhol a budem musiet asi poziadat odbornika na kurenie na navrh celej zostavy. Kazdy odbornik ale pouziva a tym preferuje urcite znacky a tomu by som sa rad vyhol. Ako ziskat konkretne zostavy (na konkretny vykurovaci ucel) od viacerych vyrobcov s vylucenim subjektivnych hodnoteni toho-ktoreho spracovatela uvedeneho prehladu??

Pytal som sa aj znamych... Odpoved? Daj tam Protherm, ten je spolahlivy a cenovo prijatelny. Ano, na klasiku pre moju svokru. Ja ale potrebujem dvojokruhovy system (podlaha/radiatory), zasobnik (s elektrikou), pripojenie na kolektory, krb, k tomu prislusnu regulaciu....
Ako sa vy orientujete vo vyrobkoch jednotlivych vyrobcov??

Vlado

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.