Nerovnoměrné vytápění místnosti

Reklama
Nerovnoměrné vytápění místnosti

Dobrý den,
chtěla bych Vás požádat o Váš názor na následující problém.
Minulý rok jsme zakoupili mezonetový byt. Výpočtová teplota vnitřního vzduchu stanovená projektem je údajně 20 stupňů C.
Bohužel, i když se podaří vytopit obývací pokoj na 22 stupňů (což je maximum, víc se prostě nepodaří), je v tam stále nepříjemně chladno.
Vůbec nechápu proč tomu tak je, protože kdekoli jinde (v zaměstnání atd) se při této teplotě cítím naprosto v pohodě a spíš je mi příliš horko. V mém bytě však není možné ani při 22 stupních déle sedět nebo dokonce odpočívat (respektivě k obývací místnosti a kuchyni, v ostatních místnostech tento problém nemám).

Navíc se mi zdá, že panel topení je nevhodně umístěn a v místnosti je průvan. Jedna část místnosti je znatelně více teplá než druhá. Místnost má tvar písmene L, má cca 28 m2 a panel topení je umístěn při na konci té delší strany písmena L, takže se do té kratší strany mnoho tepla nedostane. Místnost má také poměrně dost velká okna.

Myslím si, že byt je izolovaný dobře, protože při přerušení vytápění na týden klesla teplota v prosinci z 21 na 18 stupňů. Problém bude spíš ve vytápění, protože vytopit místnost z 18 na 21 stupňů je práce na celé odpoledne.

Bohužel vešketé reklamace, které jsem podávala, byly zamítnuty, protože prý stačí, když je dodržena teplota stanovená projektem, tj. 20 stupňů.
Navíc prý je u mě chladno proto, že jsem daleko od kotelny a všichni moji sousedé mají kohoutky otevřené naplno a firma nemůže ovlivnit jejich zvýšenou spotřebu tepla na můj úkor (Osobně si myslím, že moji sousedé mají povolené kohoutky proto, že je jim také chladno:-).

Chtěla bych se zeptat, zda argumenty firmy jsou postaveny na reálném základě, protože jako laik nejsem schopna objektivně je posoudit.
Dále bych se ráda zeptala, jaké opatření by pomohlo rovnoměrnému vytápění místnosti, aby se tam dalo sedět déle jak 20 minut a jak se zbavit průvanu - jsem ochotna provést úpravy na vlastní náklady.
Myslíte si, že firma zodpovídá za uvedené problémy - například, že jsou způsobeny chybou v projektu? Mám vůbec nějakou možnost domoci se nápravy u dodavatelské firmy? Vzhledem k tomu, že byt je zcela nově postavený a stále je v záruce, mě hodně mrzí, že se tam v podstatě nedá bydlet.

V případě, že zodpovězení těchto dotazů úplně nespadá do Vašeho záběru, můžete mi, prosm poradit, kam se obrátit?

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.