náklady na centrální regulaci na patě domu

Reklama
SJ Sekyra Josef @sekyra.josef před 20 roky16.02.2004 11:39:00
náklady na centrální regulaci na patě domu

Zapojuji se do diskuze.
Jsem technik na domě kde jsme v roce 1999 instalovali elektr.centrální regulaci na patě domu s 64 byty podl.plocha cca3600 m.Toto zařízení nás stálo včetně projektu a realizace 120.000 Kč.Během první topné sezony se nám kompletně zaplatilo-přesněji -úspora na topení byla dle dodavatele TEHOP Pardubice 118.000,-Kč Všichni obyvatelé domu jsou spokojni ,protože 1.topíme ráno od 5.00hod.do 11.00 hod.dále od 13.00 do 22.00hod.Regulaci lze kdykoli upravit.Nastavená teplota je v bytech 22 až 23 stupňů.V noci nesmí klesnout pod 17st.Je dále regulována čidlem venkovní teploty.Zařízení nám odsouhlasil předseda SBD součastný poslanec ing.Váňa.Ovšem dnes máme problém se zákonem a vyhláškou,Namontujeme li termoreg.ventily bude všechno v háji protože se nám všechno rozladí a bude v bytech zima a budem jen platit za nekonečné úpravy a topení se nijak nezlevní.Ze skušeností ze sousedního domu který je jako náš zateplen ale má termoreg. ventily má stejnou spotřebu jako mi ale lidi nadávají protože aby ušetřily musejí zavirat,nebo jet na první stupeň./ten druhý dům je naprosto stejný jako náš/

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.