Dobrý den,
zanedlouho budu v domě pokládat rozvody vzduchu pro použití
k větrání a částečně k vytápění pomocí rekuperační jednotky.
Prozatím chci pouze větrat a cirkulaci s rekuperací chci zapojit až později (zatím vynechám rekup. jednotku).
Vstup vzduchu do domu je řešen přes zemní registr: kan. potrubí pr. 200 mm, délka 20 m, hloubka cca 1,8 m.
V době bude krb, umístěný v ob. pokoji v přízemí. Průměr komínu 200 mm. Vstup vzduchu do cirkulace bude v obýv. pokoji pod stropem a dále v podkroví na chodbě pod stropem.
Zájímá mně, zda sání vzduchu do cirkulace nebude negativně ovlivňovat tah komína. Mřížku chci umístit schválně do obýv. pokoje, protože je zde daleko vyšší teplota vzduchu než na chodbě a nebude docházet k přetápění místnosti.
Dále mně zajímá, zda bude dostatečný tah komína, pokud bude cirkulace nebo odvětrávání vypnuty, tj. zda podtlak komínu "protlačí" vzduch přes vypnutý ventilátor.
Předpokládám, že v ideálním případě bude jediný vstup vzduchu do domu přes ZR, tzn. žádná mikroventilace atd.
souhlasim s vami. praxe se mi takto osvedcila na vybornou. panove nemaji pravdu.zrejme si neuvedomuji,ze sani a…
před 16 roky
Nevím jaké máte zkušenosti Vy, ale je naprosto jasné, že teplý vzduch stoupá a chladný klesá. Majitel firmy zabývající…
před 16 roky
pokud jsou otvory i u stropu od sebe dostatečně vzdáleny není problém. pro nevěřící mohu demonstrovat ve svém domě.
před 16 roky
13 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení