Stavba RD - plyn nebo elektrina?

Rubriky:

Reklama
Stavba RD - plyn nebo elektrina?

Vazeni,

v navaznosti na diskusi, kterou jsem si na Vasich strankach prave prosel a fakt, ze na techto strankach jsem poprve v zivote musim rici, ze nazory na to, jak stanovit system vytapeni, ohrevu vody a vareni v RD se hodne ruzni. Nejsem odbornik, nemam zadnou firmu - jsem jen normalne zamestnany obcan, ktery se rozhodl jit letos do stavby RD. A protoze jde o stavbu "na klic", (nebudu si nic sam vyrabet) a projekt t.c. vznika, rad bych konfrontoval nazor sveho projektanta (=topeni a ohrev TUV plyn, vareni elektrina) s nazory jinych odborniku. Na pozemku je jiz elektrina (t.c. trifazovy 25A jistic), obec je plynofikovana, plyn vede cca 1 metr od hranice pozemku, bude nutno zavest. Patrovy RD planujeme maly (zastavena plocha cca 80 m2, uzitna cca 115 m2), manzelka si preje varit elektricky na sklokeramice. Pujde o klasickou cihlovou stavbu na Nymbursku. Co me zajima je samozrejme kombinace porizovacich nakladu vers. nakladu na dalsi provoz, vyhledy cenovych relaci plynu a elektriny do budoucna, bezpecnost a variabilita obou moznosti a dalsi veci, na ktere uz v teto rozsahle diskusi snad bylo i odpovezeno, ale shrnuti bych coby laik urcite privital.

Dekuji predem.

Ing. Polasek
polasek13 at seznam.cz

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.