Velká energetická náročnost v zateplené novostavběMám dotaz ohledně spotřeby el. energie v RD, jedná se o novostavbu, která byla dokončena v 10/2003, v této stavbě doposud nikdo nebydlí – není tam tedy běžné energetické zatížení při pobytu osob v domácnosti, stavba je zateplena 5cm polystyrénem, okna koef. 1.1 – po dobu topné sezony byl RD temperován na 16 st. pomocí elektrokotle Protherm 18kW (spirály po
6kW) napojeného na ústř. topení a pokojového termostatu. Ovšem zděsila mne spotřeba el. energie - od 10.10. – do 3.5.04 bylo spotřebováno cca 14000kWh, pokojový termostat deklaroval např. v únoru 30 h. provozu kotle během 10 dní – od 1 pol. dubna je kotel vypnutý úplně. STE např. deklarovala od 1.5. do 3.5. spotřebu 136kWh – v tuto dobu byl v domě zapnutý jen alarm. Můžete mi poradit kde je zakopaný pes? Dle info z STE to může být vadný elektroměr, to ale vylučují nebo se to dle slov operátorky někde ztrácí. Pokud měla na mysli,
že by se na nás někdo napíchl, tak to považuji víceméně za lichou variantu, nezjistil jsem žádné poškození ani známky tohoto. Opravdu si nevím rady, investovali jsme do zmenšení energetické náročnosti domu, ale toto nevím jestli s výše uvedeným koresponduje.Díky předem za odpovědi