Betonová třešní krytina

Reklama
Betonová třešní krytina

Do měsíce mám objednat střešní krytinu na rekonstrukci střechy. Rozhodnul jsem se již na 99% pro Bramac Max. Má trochu menší hmotnost na 1 m2 (bude použit na staré krovy místo staré krytiny pálené) a díky většímu formátu i menší počet spojů mezi taškami. Jediné čeho se trochu bojím je jestli velikost tašek není na úkor jejich pevnosti.
Řeším hlavně ale otázku na níž mě přivedl příspěvek v jedné z diskusí na tomhle serveru, a to použití speciálních odvětrávacích tašek v druhé řadě od hřebenu střechy. Při použití hřebene na sucho je myslím větrání dostatečně zajištěno přímo hřebenem a použití odvětrávacích tašek je hlavně tahání peněz z kapes zákazníků. V mém případě jde díky velikosti střechy o cenový rozdíl asi 14500 Kč což už je celkem dost.
Podle mě má použití odvětrávacích tašek význam jen v místech přerušení větrací mezery (např. pod a nad střešním oknem, v úžlabí) – kupodivu v těchto případech jsem je nikde použít neviděl.
Problém je v tom, že Bramac váže svou třicetiletou záruku právě na použití mimo jiné i těchto tašek ve střešním systému. I když nevím jak to vlastně s tou zárukou bude, protože veškerou práci si budu provádět sám za pomocí rodiny a ne žádný odborník. No a záruční list má být vyplněn od prováděcí firmy (možná dokonce i smluvní firmy). Tak nevím jestli se na slavnou záruku nevykašlat a neudělat si vše podle sebe bez jejich nesmyslných podmínek.
Pokud máte někdo jakékoliv poznatky problému prosím o ně.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

18 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.