Přístup k technickým normám

Reklama
zdeněk Žabička @zdenek.zabicka před 19 roky03.11.2004 08:16:00
Přístup k technickým normám

Vážení kolegové,
právě probíhá diskuse na téma, zda podle návrhu ČNI zpřístupnit technické normy na internetu. Podmínkou je, aby se vybrala určitá částka (vychází to ročně zhruba 2 - 3 tisíce korun na člena ČKAIT a STP, podle počtu abonentů).
Protože se zatím nezdá, že ze strany ČKAIT je konstruktivní postoj v tomto směru, navrhuji, abyste mne buď podpořili nebo zatratili.
Jen pro informaci platné normy třídy 38 (plyn) stojí celkem cca 12500,-Kč. A to jsou normy, které by měl mít každý (každá firma), kdo pracuje v tomto oboru bez ohledu na to, jestli projektuje, provádí technický dozor nebo realizuje stavbu. Přece jen je plyn nebezpečné médium. Pokud k tomu přidáte ceny za ostatní normy, tak 40000,-Kč je nejmíň za normy pro ZTI.

Prosím, všechny a pana Kocinu zvlášť, aby nepsal, že normy jsou na nic nebo že jsou drahé. Na toto téma odmítám vést nekonstruktivní diskusi. Sprostých slov a urážek je už dost v politice, nezavádějme to na tenhle odborný portál. Jistě každý z vás už byl někde v cizí zemi a začal shánět adaptér na připojení svých spotřebičů.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

95 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.