Přímotop nebo akumulace - náklady, regulace, tepelná pohoda?

Přímotop nebo akumulace - náklady, regulace, tepelná pohoda?

Dobrý den,

rekonstruuji starší řadový dům a stojím před rozhodnutím jaké topení. Bráním se plynu vzhledem k vyšší nebezpečnosti a dle mého názoru i ztěží předvídatelnému cenovému vývoji. Rozhoduji se mezi elektrickým přímotopem konvektory nebo elektrickou akumulací. Podlahy jsou zachovalé a tak s podlahovým vytápěním nepočítám.
Zajímá mě regulace obou způsobů vytápění - hlavně jak moc lze regulovat akumulační vytápění (pokud se nabije na více energie než je vhodné vydat) a tepelná pohoda. U přímotopů jsem narazil na zajímavé řešení od Miravy - přímotop s akumulační častí na 45 minut na překonání přerušení NT.

Dům má podlahovou plochu 110m2 a tepelnou ztrátu odhaduji na 9KW. V současné době s 8hod. tarifem D25 máme spotřebu za rok 3000KWh na NT a 1000KWh na VT. Předpokládám opět použití bojleru pro ohřev vody. Líbil by se mi průtokový ohřívač vody, ale proudové zatížení by zřejmě vlivem stálých plateb celou situaci ještě prodražilo.

Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.