NED - zateplení krovu bez provětrávací mezery a další?1. Poradí mi někdo? Mám takový dotaz. Musí být nad izolací z vlny Rockwool provětrávací mezera, když ji tam nechci? Střechaři doporučují zespodu vlnu nacpat na plnou výšku krokví 14 cm až po deštění a potom ještě asi 16 cm vlny pod krokve a směrem dovnitř potom parozábranu, ale jakou? Chci pořádné zateplení, proto 30 cm izolace. Krytinu chci plechovou, vybrala jsem si rheizinkový plech s těmi stojatými spoji, táta je klempíř a má s rheizinkem zkušenosti a hlavně mi to udělá zadarmo. Tašky se mi nelíbí (pro Mara Mara - tašky jsou přece na každém CCGŠ). Střechaři včetně táty mi řekli, že mi bez provětrávací mezery pod deštěním nedají plech přímo na deštění, že ho musí položit na vrstvu folie zn. TRELA, je to prý kvůli tomu, že pod plechem musí stejně proudit vzduch. Na internetu a u firmy Dorken jsem si ověřila, že mají pravdu. Ale stejně se chci zeptat ještě tady. Má cenu si nechat pouštět do střechy venkovní vzduch? Dost jsem se z diskuzí na tomto portálu naučila a tady všude čtu o potřebě vnitřního utěsnění. Když mi přes parozábranu nepůjde do střechy žádný vzduch, tak přece nebude nutné odvětrávat vlhkost, nebo ne? Na stránkách Jeníka Hollana jsem se dočetla, že provětrávání střechy je architektonický omyl. http://astro.sci.muni.cz/pub/hollan/e_pa… Táta si ze mě dělá legraci, že můj starý milý domeček nebude nikdy nízkoenergetický (jak píšete NED), ale až si koupím to vychvalované teplovzdušné rekuperační vytápění od firmy Atrea, tak ho posadím na zadek.
2. Nevíte, kdo mi naprojektuje to teplovzdušné vytápění a kolik ten projekt asi stojí? Projektanti topení v mém okolí to neumí spočítat a nakreslit. Odrazují mě od toho. Tady všude čtu, že je to nejlepší řešení.
3. Chci ve svém NED domečku krbovou vložku na dřevo. Neumím si život bez ohně představit. Proč ho všude do NED nedoporučují? Je nějaké řešení, které je vhodné i pro můj budoucí NED?
4. Jakou mi doporučíte parozábranu? Je parozábrana i vzduchotěsná, že bych potom nemusela dávat pod střechu dvě fólie, vzduchotěsnící a parotěsnící? Nezlobte se na mě, jestli jsem něco popletla, snažím se co nejvíc naučit. Děkuji předem za odpovědi a rady.