Kotel Therm 14 TKX+ekvitermní regulace

Rubriky:

Kotel Therm 14 TKX+ekvitermní regulace

Prosím o přečtení a napsání názoru:
Mám kotel Therm 14 TKX. V projektu k ústřednímu vytápění mám tyto druhy regulace: čidlo venkovní teploty, prostorový regulátor a termoregulační hlavice Heimeier K (kromě referenční místnosti- obývák s kuchyní- kde je jen obyčejná hlavice). Při prvním spuštění kotle mně autorizovaný technik sdělil, že to je úplně zbytečné do tohoto domu ekviterm (je celkom malý- obvod 9X8 m)zavádět, že to prý poškozuje kotel, když běží na nízké teploty tzn. když temperuje topný systém. Prý se rosí a začuzuje a že se to hodí pro kondenzační kotle. Přitom výrobce to doporučeje. To jsem mu také řekl, ale na to řekl, že to tam sice uvádějí, ale ze zkušenosti ví, že se mně tento kotel za nějakou dobu zničí.
Takže jsem na to přistoupil a nyní reguluji prostorovým termostatem a termostat. hlavicemi. Mám nastavenou teplotu 20,5 stupňů a zdá se, že to vytopí. Ale přesto, jaký je Váš názor na kombinaci tohoto kotle + ekviterm+ prost. termostat+termohlavice.

Druhý bod: Mám ještě podlahové vytápění teplovodní s regulací Honeywell. Jak tedy celý systém nejlépe zkombinovat- tzn. podlahové vytápění+radiátory+kotel therm 14 TKX+ekviterm (i bez ekviterm)+prostor. termostat+termostatické hl..

Děkuji.
Sagner.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

45 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.