kúrenieChcem do samotiažového vykurovacieho systému (cca 250 l vody) nainštalovať obehové čerpadlo a termostatické ventily. Aký výkon má mať čerpadlo? Treba nainštalovať termoventily do každej izby alebo iba do tých, kde svieti slnko, aby bola regulácia čo najúčinnejšia?
Ďakujem.
Doplňujem:
Samotiažny systém mi vyhovuje ale chcem ho zmeniť na nútený z dôvodu inštalácie termoventilov, aby som neprekuroval južnú stranu, keď napr. svieti slnko( a lepšie reguloval celkovo teplotu). Nechcel som voliť termoventily G ( asi by to trošku zmenilo teplotné pomery a zrejme sú aj na "ústupe")a preto chcem dať čerpadlo /aj do budúcnosti plánujem pridať radiátory, takže sa čerpadlu nevyhnem/. Kotol mám Gasex 24, ktorý nemá čerpadlo a plánujem ho vymeniť až pri väčšej poruche. Reguláciu zaisťujem pokojovým termostatom. Radiátory mám liatinové a tak tie nechcem vymieňať a hrubšie rúry tiež nie /pracnosť, prašnosť pri práci.../. pričom je predpoklad, že bude stále niekto doma, takže sa kúri nepretržite alebo aspoň temperuje.