Vytápění paneláku-plýtvající soused

Reklama
Vytápění paneláku-plýtvající soused

Bydlím v panelovém domě s centrální dodávkou tepla. Můj soused na patře má trvale otevřené okno v jednom z pokojů (i v tomto zimním počasí). Tím způsobuje obrovské ztráty tepla a ochlazuje také okolní byty.
Na radiátorech máme sice namontované RTN, ale podle vyhlášky 372/2001 nesmí celkové náklady na vytápění bytu přesáhnou hodnotu +40% od průměru. Česky řečeno, soused může plýtvat jak se mu zachce, ale zaplatí navíc jen těch 40%.
Řešil jsem tento problém s firmou, která u nás provádí vyúčtování tepla. Řekli mi, že při současné legislativě nelze s tímto případem nic dělat, protože kdyby byly takto plýtvajícímu člověku vyměřeny skutečné protopené náklady podle RTN bez ohledu na korekci 40% a on se obrátil na soud, tak by ho asi vyhrál.
Prosím, pokud se někdo setkal s podobným případem, poskytněte mi jakoukoliv radu.
Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.