Pomoc pri vyregulovani systemuMam problem s vykurovanim v objekte co mam na starosti. Je to polyfunkcny objekt v ktorom je cca. 120 klimatizacnych jednotiek a cca.400 podlahovych konvektorov. V pivnici je vymennik tepla ktory ma vykon 250kW. Obehove cerpadlo na hlavnej vetve je Grundfos Magna 50-60F a z hlavnej vetvy je odbocka pre konvektory kde je obehove cerpadlo Wilo TOP ED 40/1-10. Na systeme su namontovane Herz Stromax GM regulacne ventile. Problemy: I. napr. v jednej kancelarii funguje kurenie v druhej nie alebo polovica poschodia funguje a polovica nie ( a sa to strieda)
II. privod klimatizacnej jednotky je horuci a spiatocka je studena
III. Podla mna je Wilo cerpadlo silnejsie ako Grundfos (nebiju sa medzi sebou?, ako viem nastavit presne otacky a by system fungoval bez problemov?)
IV. reg. ventily nie su vyregulovane a nemam od projektanta vypocitane hodnoty, mozem ich vyregulovat sam, bez predbeznych vypoctov?
V. dnes sme znizili otacky na Wilo cerpadle (konvektory) a v systeme stupla teplota privodu o cca. 10°C (teraz privod ma 73°C a spiatocka ma 58°C) a znizil sa odber horucej vody vymennika ale klimatizacne jednotky stale nekuria a mne sa zda ze uz ani ventilatory nefukaju, to ma nieco spolocneho aj s vysovanim teploty privodu?
dakujem vam za pomoc.
Lado