VITODENS 222

Rubriky:

Reklama
VITODENS 222

Zakoupil jsem pro svoji novostavbu kondenzační kotel VOTODENS 222. Chtěl bych Vás požádat o radu, jak zrealizovat nejlépe regulaci v RD.
Pro informaci/představu - dům je de facto třípodlažní:
suterén - garáž + sklad + chodba,
přízemí - OP, chodba, kancelář, koupelnaI, šatna + mezonetově vyvýšená kuchyň a jídelna - propojené s OP a schodištěm do patra
patro - 2xDP, ložnice, Koupelna II + mezonetově vyvýšené 2 pokoje a WC.
Vytápění v domě je jak podlahové (OP, jídelna, chodba, kuchyň, koupelna I a II), tak radiátory (všechny místnosti) a fancoily (3ks v OP).
Kotel je umístěn v přízení (šatně).
Pro regulaci mám prozatím vyvedené ven čidlo pro ekvitermní regulaci kotle, radiátory budou osazeny termostatickými hlavicemi Haimeier VD, fancoily ovládány vlastním manuálním termostatem. Ovládací jednotku od kotle mám vyvedenou v jídelně (umístěno na stěně).
Jídelna, kuchyň a OP jsou propojené - v OP je krb s krbovou vložkou!

Potřeboval bych odborně poradit, zda:
je vhodné instalovat ještě další prostorový termostat - pokud ano kam? (a zda je to vůbec pro daný výrobek technicky možné)
zda krb nebude výrazně ovlivňovat regulaci v domě, tj. zda je nutno ovládací jednotku umístit jinam (např. do podkroví) - momentálně je sice za zdí ale cca 4 m od krbu?
zda při topení v krbu odregulují na požadovanou teplotu v přízemí ovládací jednotka a v podkroví termostatické hlavice? nebo zda v obou případech bude regulace záviset na termostatických hlavicích a kotel bude topit dle venkovní teploty?
Obecně bych byl velmi vděčný za podrobné informace a doporučení ke způsobu regulace a zejména informaci jak optimálně regulaci v daných podmínkách technicky "vyzbrojit".

Dále bych prosil o informaci, jaké typy regulace (a v jakých cenách) se pro tento typ kotle dodávají.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.