použití cihel z bouračky

Reklama
použití cihel z bouračky

Pro svůj RD (přízemí + obyt.podkroví) jsem se po dlouhém zvažování všech možných variant rozhodl použít cihel.zdivo v tl.24-30cm (podle toho, co bude za nejlepší cenu) a zvenčí ho obalit tepelnou izolací v tl. 16-20cm. Pravděpodobně to bude asi polystyren, ale ještě uvidím, jakou cenu se mi dají na vatu a polystyren a pak se rozhodnu buď pro PPS nebo vatu. Díval jsem se na Rockwool, Isover a Izopol. Nemáte náhodou nějaké další web.odkazy nebo adresy na provětrávané a kontaktní fasády z PPS a vaty?
Teď se mi naskytla možnost sehnat ostře pálené cihly z bouračky (jak klasický formát, tak i větší „německý“), tak uvažuji o jejich použití na zdivo v RD. Jedná se o cihly někdy z dob kolem války a vypadají v pohodě. Pokud jsem zjišťoval, tak mi skoro všichni říkali, že jsou to ještě ty „pravé“ cihly, které opravdu vydrží a ne jako ty dnešní, které už nejsou tak pevné a kvalitní. Máte se stavbou z cihel z bouračky a následném zateplení nějaké zkušenosti? Myslíte, že je můžu na stavbu bez obav použít a že vydrží dalších třeba 100 let (to už mě ale asi bolet nebude…)?
Pak mám ještě jeden problém, a sice umístění venkovních rolet. Uvažuji o jejich instalaci a někteří výrobci vyrábí i spec.tvarovky. Ale můj problém spočívá v tom, že okna chci kvůli relativně tenké stěně a jen o něco málo tenčí TI osadit na vnější stranu nosné stěny a tím je pro mě tvarovka nepoužitelná. Pakliže bych umístil schránku na roletu zvenku na stěnu, tak by sice byla roleta v tepelné izolaci schovaná, ale vznikl by mi tam perfektní tepelný most, což samozřejmě nechci. Jiné řešení mě nenapadá, takže zřejmě od rolet upustím, ale přesto jsem se chtěl zeptat, zda jste někdo podobný problém řešil a zda existuje nějaká jiná možnost osazení rolet.schránek. Děkuji vám za odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

28 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.