co zvolit - podlahovka vs. teplovzdušné

Reklama
co zvolit - podlahovka vs. teplovzdušné

RD ve stadiu dokumentace, ztráty počítám max. do 6kW bez započítání rekuperace, se kterou 100% počítám. ... co vybrat? Plyn nepřipadá v úvahu, není zaveden. TČ mi připadá pro počítanou ztrátu neekonomické. Určitě chci komín + nějakou krbovou vložku či kamna na přitápění. Rekuperační jednotka teplo rozvede po celém domě. Dále uvažuji o teplovzdušném či teplovodním výměníku k této vložce či kamnům. Vždy jsem chtěl teplovodní podlahovku + elektrokotel + ev.akum.nádrž (ale nyní mám také pocit, že to v mém případě není příliš ekonomické) Nebude lepší dohřívat vzduch a do podlahy dát jen na exponovaná místa el. kabely (brr. nikdy jsem je nechtěl) Ovšem cena takového řešení bude oproti podlahovce asi významně nižší...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

52 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.