Staviam rekuperator, dat nan ohrev vzduchu?

Reklama
Staviam rekuperator, dat nan ohrev vzduchu?

Mam taku dilemu. Staviam rekuperator. Bude umiestneny v pasivnom dome ktory bude mat stratu tepla 2.4kW pri delta T 45 K. Po zaratani tepelnych ziskov bude treba pri tomto delta T maximalne 1kW energie.
Vymennik ma ucinnost nieco vyse 95% (Po zaratani zemneho vymennika bude stacit dohrev privadzaneho vzduchu o 0.5-1 stupen celsia aby sa vyrovnala jeho teplota s teplotou odvadzaneho vzduchu).
Dalsie dodatocne tepelne zdroje budu umiestnene v kupelniach(halogenove ziarice- 2x 1800W) a v obyvacke(elektricky krb - 2000kW)takze tepelne straty by bolo mozno uplne vykryt tymto sposobom.

Ide o to, ci mam zaradit rurovy ohrievac vzduchu vetracieho systemu- aby nebol privetravany vzduch chladnejsi. Ale mozno by sa takto dala dosiahnut teplota v izbach o 1 stupen nizsia ako v obyvacke...(Odradza ma aj navysenie ceny nakupovaneho materialu, aj narast zlozitosti systemu (a teda aj zvysenia poruchovosti) aj poziarna bezpecnost(je o nieco mensia ako bez takejto vlozky aj ked ma tato dve poistky- proti prehriatiu a proti poziaru)).

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

53 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.