zemní kolektory

Reklama
zemní kolektory

Uvažuji o stavbě TČ, ale řeším problém, zda udělat vrt nebo zemní kolektor. Chystám novostavbu, takže "rozkopání" zahrady mi nevadí. Z cenových důvodů bych chtěl kolektory, ale od některých výrobců TČ jsem se dozvěděl, že hrozí vymrzání země v okolí kolektoru, kdy může být teplota země v okolí potrubí v hloubce 1,5m i -5C (myslím si, že to už trochu přehnali) a snížení výkonu v pozdější době. Pro mě je to docela důležitý a zásadní poznatek, protože budu mít na zahradě vyvedeno vsakovací potrubí dešťových vod a vod z ČOV (v lokalitě není kanalizace) a pokud by došlo k výraznému ochlazení země, tak by hrozilo, že by vody v potrubí mohly i zamrznout. Máte někdo s tímto zkušenosti? Prý byla o tom na letošní Infothermě nějaká přednáška.
I když v budoucnu tam kanal postaví a údajně pak mají všichni povinnost napojit se bez ohledu na to, zda máte ČOV a ekologicky likvidujete odpoadní vody. Je to pěkný bordel v tom našem státu, ale to není žádná novinka a spíše to bude ještě horší....
Je mi jasné, že vrt by byl vhodnější, ale ta cena mě odrazuje. Snažím se - jako asi většina lidí - postavit za co nejmíň, ale pakliže bude výše zmíněné nebezpečí reálné, tak hold půjdu do vrtu, protože mi to za ty problémy nebude stát.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

36 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.