Kotel KP 20 Firma Ponast

Rubriky:

JL Jaromír Lenoch @jaromir.lenoch před 19 roky02.02.2005 11:11:00
Kotel KP 20 Firma Ponast

Tohle je první zima, kdy využíváme nového kotle v našem domě, který rekonstruujeme. Žijeme v oblasti Svitavska (Koclířov), kde ještě před rokem nebyly pelety ani "námětem vášnivých diskusí v anarchistických kroužcích". Máme nedaleko (Vysoké Mýto, 40km) výrobnu pelet, která je cenově jednou z nejnižších. Prozatím, kvůli vysoké počáteční vlhkosti sklepa, dnes kotelny, přikládáme z igelitových pytlů. Máme vše připraveno pro vytvoření celosezonního zásobníku a sháníme dopravce pro dovoz a nafoukávání do něj. Zatím se zdá jako schůdná varianta auto, jinak používané k dopravě krmiv téže konzistence. Topení si nemohu vynachválit. Mám za sebou zkušenosti z různých podnájmú s ústředním topením uhlím i plynem, s akumulačními kamny a naposledy ústřední topení uhlím, ale s kotlem v koupelně! Je to nesmírná úleva, zvláště když oba vyjíždíme často na celý týden za prací. V obci není a asi ani nebude plyn, ale já bych o něj již nestál. Dosavadní zkušenosti s kotlem i s jednáním firmy Ponast mohu jen vřele doporučit. Od počátečního kontaktu byla tato firma nevstřícnější a měla největší přehled i na veletrzích o možnostech svých výrobků. Zkušenost:firmy, běžně se zabývající kotly na jiná paliva, nebo kombinací, Vám kromě přemrštěné ceny jen neodborně nabízejí u peletek myslím nezbytnost, to jest celosezonní zásobník, aby jste si opravdu za vynaložené peníze užili plně kupovaný konfort. PS letošní dotace na tyto kotle je již 50%, ne 30% jako loni! alespoň jsem se to na tomto serveru dočetl...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.